09 / 05 / 2024

Kur korumalı mevduata revize geliyor

Kur korumalı mevduata revize geliyor

Kur korumalı mevduat hesaplarında faiz üst bandının serbest bırakılmasıyla beraber bankaların mevduat kapma yarışı hızlanıp, ayrıca Hazine'nin ödediği kur farkını ödemelerini de azaltması beklentiler arasında.



Bankalar daha yüksek maliyetle sahip olacakları yaklaşık 900 milyar TL'yi, Hazine'den aldıkları destekle sadece yüzde 16-17 bandında kullanıyor. Bu sayede bankaların ticari taksitki krediere uyguladuğu faiz oranı yüzde 35-40 bandında bulunuyor. 

İkinci İhtimal Bandı Yukarı Çekmek

Üzerinde durulan ikinci bir ihtimal ise yüzde 17 olan faiz tavanını yükseltmek. Bu çalışmaya göre tavanın yüzde 22'ye kadar çekilmesi bekleniyor.

Kur korumalı mevduata revize geliyor

Masada olan ikinci bir olasılık olarak da yüzde 17 olan faiz tavanını yukarı çekmek. Bu olasılık için tavanın yüzde 22’ye kadar çekilmesi bulunuyor.

Kur korumalı mevduat sistemindeki revize çalışmasının bu ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Editörün Notu: Bu haber 9 Haziran 2022, saat 21.02'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 12 kuruş, euro 18 lira 38 kuruş, altının gramı ise 1007 lira 78 kuruş değerindedir.

Ünlü ekonomistten herkesi şaşırtan 'Dolar' iddiası

Bomba iddia! Cuma günü akaryakıta çok büyük zam

Emeklileri sevindiren haber! Karşılıksız 4.000 TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön