14 / 05 / 2024

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.



Ayrıca gündemden düşmeyen Tahıl Koridoru Anlaşması'na yönelik gelişmeler de Avrupa'da gündemin odağında bulunmayı sürdürüyor.

Dün açıklanan resmi verilere göre, Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) haziranda aylık yüzde 0,3 oranında azalırken, yıllık yüzde 0,1 artış gösterdi. Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi de eksi 15,1 seviyelerinde gerçekleşti.

Aktarılan detaylara göre, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,59, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,79, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,76 ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,36 kazançla günü tamamladı.

Ayrıca Asya'da pay piyasalarında ise Japonya'da resmi olarak açıklanan enflasyon verilerinden sonra karışık bir seyir izleniyor.

Yine aktarılan bilgiye göre, Japonya'da geçen ay yıllık enflasyon yüzde 3,3 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, enflasyonun Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yüzde 2 hedefinin üzerinde olduğunu kaydederek, bankanın para politikasında değişikliğe gitmesinin beklenmediğini fakat gelecek haftaki toplantısında politikada ayarlamalar yapabileceğine yönelik spekülasyonların artabileceğini belirtti.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 ve Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,2 oranında değer kaybederken, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,2 veHong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,5 oranında değer kazandı.

Yurt içinde dün yükseliş eğiliminde hareket eden Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,69 değer kazandı ve günü 6.682,11 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını yaparken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu 6.700,36 puana taşıdı.

Dolar/TL, dün yüzde 0,1 azalış göstererek, 26,7626'den kapanmasından sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında 26,8450 seviyesinden işlem görüyor.

Yine aktarılan bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) dün, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırdı ve yüzde 17,50'ye çıkardı.

Paylaşılan detaylara göre, dün ayrıca Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Asce Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pay başına 12,60 TL'den ilk halka arzını onayladı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, bugün yurt içinde ve yurt dışında veri gündeminin sakin olacağını kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 6.700 ve 6.800 seviyelerinin direnç, 6.600 ve 6.500 puanın destek konumunda olduğunu bildirdi.

7.550, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte kalem kalem yeni maaşlar!

Dolar ve Euro'da son durum ne? 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL oldu? Rakamlar göreni buz kestirdi! 

Gram, çeyrek, yarım ve Ata altında son dakika! Hemen peş peşe açıklanan 21 Temmuz 2023 altın fiyatlarına bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön