15 / 05 / 2024

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikaları sonucunda yaklaşıldığı ile ilgili şekilde güçlenen beklentiler risk iştahını oluştursa da Çin'deki siyasi gelişmeler ile birlikte pay piyasaları haftaya karışık seyir ile başladı. İşte detaylar…



ABD'nin 10 senelik ve 5 senelik tahvil faizi cuma günü 2007 senesinden bu güne en yüksek seviyeyi test etmelerinin ardından söz konusu zirvelerin yaklaşık olarak 20 baz puan altına geriledi.

Bilanço sezonunda da oldukça yoğun bir haftaya giriliyor. İçinde bulunduğumuz bu hafta ABD'de Apple, Microsoft, Exxon Mobil, Ford Motor, Airbus, Alphabet, Amazon, Boeing, HSBC, Shell ve Intel gibi büyük şirketlerin duyuracağı bilançoların pay piyasalarında oynaklığı artırması beklentiler arasında.

Brent petrolün varil fiyatı bu haftaya yüzde 1 azalış ile birlikte 90,7 dolardan başlarken, altının ons fiyatı da yüzde 0,1 düşüş ile birlikte 1.656 dolardan işlem görmekte.

Geçtiğimiz cuma günü New York borsasında alış ağırlıklı bir seyir gelişirken, S&P 500 endeksi yüzde 2,37, Nasdaq endeksi yüzde 2,31 ve Dow Jones endeksi yüzde 2,47 şeklinde değer kazandı. ABD'de endeks vadeli kontratlar yeni haftaya da yükseliş ile başladı.

Avrupa tarafında da gözler ise bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi. İngiltere'deki siyasi gelişmeler ise yakından takip ediliyor.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler ise şu şekilde:

10.00 Türkiye, ekim ayı finansal hizmetler güven endeksi

10.30 Almanya, ekim ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI

11.00 Avro Bölgesi, ekim ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI

11.30 İngiltere, ekim ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI

16.45 ABD, ekim ayı imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI

 Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Ulaşım desteği başvuruları ne zaman başlayacak? Ulaşım desteği kimlere verilecek? Ulaşım desteği nedir?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Emeklilere müjde! Emekli maaşları belli oluyor! Hangi emekli ne kadar alacak?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön