06 / 07 / 2024

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Pek çok yatırımcının gündeminde yer alan küresel piyasalar, haftanın devamında yoğunlaşacak makroekonomik veri takvimi öncesi sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde hareket ediyor.



Paylaşılan bilgilere göre, Boeing'in hisseleri de şirketin, 787 Dreamliner modelinde yeni bir kusur olduğu ve teslimatların etkileneceği konusunda uyarması sonrası yüzde 1'e yakın düştü.

Yine aktarılan detaylara göre, Emtia fiyatlarının da dar bir bantta hareket ettiği görülürken, altının ons fiyatı önceki kapanışın hemen altında 1.964 dolardan, Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,2 düşüşle 75,8 dolardan işlem görüyor.

Ayrıca dün New York borsasında S-P 500 endeksi yüzde 0,24, Nasdaq endeksi yüzde 0,36 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,03 yükseldi. Verilen bilgilere göre, ABD'de endeks vadeli kontratlar, yeni güne karışık seyirle başladı.

Küresel piyasalarda temkinli yükseliş öne çıktı!

Yine paylaşılan detaylara göre, Avrupa'da dün sınırlı da olsa alış ağırlıklı bir seyir ön plana çıkarken, bölgede bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri takviminin varlık fiyatları üzerinde etkili olması da bekleniyor.

Dün Almanya'da resmi olarak açıklanan verilere göre, fabrika siparişleri yüzde 0,4 oranında azalarak beklentileri karşılamazken, Avro Bölgesi'nde de perakende satışlar da aylık bazda değişim göstermedi.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, bölgede enflasyonun güçlü seyrine karşın ekonomik aktiviteye yönelik risklerin günden güne arttığını belirtti.

Ayrıca dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,37, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,18, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,11 ve İtalya'da MIB 30 endeksi 0,67 yükseldi. Avrupa'da endeks vadeli kontratlar, yeni güne de yükselişle başladı.

Asya piyasaları ise yeni güne karışık seyirle başlarken, Çin hükümetinin ekonomiyi destekleyici adımlar atmayı sürdüreceğini ilişkin haber akışı risk iştahını destekliyor.

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan analistler, Çin hükümetinin kamu bankalarından mevduat faizlerini indirmelerini istediğini kaydederek, piyasalarda Çin Merkez Bankası'nın bu ay bazı borç verme faiz oranlarını düşürebileceği beklentisinin ön plana çıktığını bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in bu ay Çin'e bir ziyaret yapabileceği yönündeki haber akışı varlık fiyatlarına pozitif yansısa da bugün açıklanan verilere göre, Çin'de mayıs ayı dış ticaret fazlasının 65,8 milyar dolarla beklentilerin altında kalması risk iştahını da törpüledi.

Borsa İstanbul günü yükselişle açtı!

Euro/TL kurunda tarihi rekor! Elinde 1 euro bile olanlar bayram etti! Hemen bakın!

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön