07 / 05 / 2024

Maaşı henüz yatmayan EYT'lilere çift ikramiye müjdesi! Şimdi bu detaylara bakın!

Maaşı henüz yatmayan EYT'lilere çift ikramiye müjdesi! Şimdi bu detaylara bakın!

EYT yasası çerçevesinde 1 milyon 700 başvurunun büyük bölümüne emekli aylığı bağlanırken diğer başvuruların da ay sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. Maaşını şuana kadar alamayan EYT'liler ise çift ikramiye alacak. İşte detaylar...



Yaklaşık 2 aylık bir süreçte 1 milyon 100 bin kişiye ulaşılmış olunmasının bir başarı olduğunu dile getiren Ahmet Kurtuluş, "Henüz emekli işlemlerini tamamlamayan 600 bin kişi içerisinde eksik işlemleri olan müracaatlar söz konusu" diyerek maaşlarla ilgili de konuştu. 

Açıklamasında "SGK’nın özverili çalışmaları mevcut, mayıs ayı içerisinde olmasa da haziran ayı içerisinde tüm müracaatların sonlanacağı kanaatindeyiz" ifadelerine yer veren Kurtuluş, Haziran'da bile bağlansa ciddi bir başarıdan söz edilebileceğine dikkat çekti. 

Maaşı henüz yatmayan EYT lilere çift ikramiye müjdesi! Şimdi bu detaylara bakın!

Hem EYT’liler için olağan süreçte hem bundan sonraki süreçte emeklilik başvurularında, ayın 1’i ile ayın sonu arasındaki müracaatlarda bir fark olmadığını aktaran Kurtuluş, "Sonraki ay içerisinde maaşlarını ve tüm haklarını alacaklardır" ifadelerini kullandı. 

"Örnek vermek gerekirse mart ayında müracaat eden emekliler 1 Nisan’dan itibaren tüm emekli maaş haklarını ve sosyal hakları elde etmeye başladılar" diyen Kurtuluş, bekleyen 600 bin kişi için de bu şartların geçerli olduğunu dile getirdi ve 1 Nisan itibarıyla maaşlarının çalışmaya başladığını söyledi. 

Bu paraların hesaplarda biriktiğini dile getiren Kurtuluş, "Ramazan Bayramı ikramiyesi ve Kurban Bayramı ikramiyesi maaşlarında birikmeye başladı" diyerek panik yapılmaması gerektiğini, hak kaybı yaşanmayacağını belirtti.

Kurtuluş, bu kapsamda, maaşı henüz bağlanmayan EYT’lilerin çift ikramiye alacağına ve geçmişe dönük ikramiyeyi de almaya hak kazanacaklarına dikkat çekti. 

Doğal gaz haziran ayında ücretsiz olacak mı? Ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Geçen sene 46 bin TL olan kurbanlık bu sene bakın ne kadar oldu? Kurbanlık fiyatları yüzde 150 arttı!

Borsa İstanbul haftanın son gününe yükselişle başladı! Yatırımcılar dikkat! 


Geri Dön