15 / 05 / 2024

Mart'ta kartlı ödeme tutarı yüzde 117 artarak 523 milyar TL'yi aştı!

Mart'ta kartlı ödeme tutarı yüzde 117 artarak 523 milyar TL'yi aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Mart ayında kartlı ödeme tutarı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 117 arttı ve 523,2 milyar liraya çıktı.



Her 3 mağaza içi ödemeden 2'si temassız gerçekleşti

Açıklanan istatistiklere göre, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sağlayan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2022 tarihinde 750 TL'ye yükseltilmiş söz konusu bu tutarın üzerindeki işlemler temassız ve şifreli şekilde yapılabiliyordu. Kullanıcılar, bu uygulama ile artık daha yüksek tutarlı ödemeleri de çok daha hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirmeye başladı.

Mart ta kartlı ödeme tutarı yüzde 117 artarak 523 milyar TL yi aştı!

Geçen ay temassız ödeme adedi 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 40 arttı ve 662 milyona ulaştı. Mart ayında mağaza içi yapılan kartlı ödemelerin yüzde 70'lik kısmının, yani her 3 ödemeden 2'sinin temassız yapıldığı belirtildi. Günlük temassız ödeme adedi ise 21 milyonu aştı.

Yine verilen bilgilere göre, söz konusu temassız ödemeler yalnızca kart kullanıcılarına değil iş yeri sahiplerine de büyük kolaylıklar sağladı. İş yeri tarafında da temassız dönüşüm hızla sürerken,, her 5 terminalden 4'ünde temassız ödeme gerçekleştirilebiliyor.

Ziraat Bankası ile akaryakıt alışverişlerinde kazanın! Akaryakıt alışverişine 75 TL hediye!

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Kredi kartı borcunu düzenli ödeyenlere müjde! 15 bin TL geri ödenecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön