15 / 05 / 2024

Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte yanıtı...

Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte yanıtı...

Milyonlarca vatandaş cuma günü yapılacak TÜİK açıklamasını bekliyor. Nisan ayında yapılan enflasyon açıklamasıyla beraber emekli ve memurlar için yüzde 4'lük zam oranı netleşti.



Anadolu Ajansı Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete Göre Beklenti 5,49

Yapılan ankete göre ekonomi uzmanlarının mayıs ayına ilişkin enflasyon beklenti ortalaması yüzde 5,49 olurken ankete iştirak eden uzmanların mayıs ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 8,15 arasında yer buldu.

Memur ve Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak? İşte yanıtı...

Yıllık beklenti 77,72

Ekonomistler bir önceki ay yüzde 69,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,72'ye yükseleceği yönünde tahminlerde bulundu.

Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25 artış göstermişti.

Editörün Notu: Bu haber 31 Mayıs 2022, saat 21.05'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 16 lira 38 kuruş, euro 17 lira 53 kuruş, altının gramı ise 972 lira 27 kuruş değerindedir.

Enerji Ajans Başkanı'ndan korkutan benzin açıklaması: "Yetmeyebilir..."

Yakın gelecekte altını neler bekliyor?

Benzin ve motorin fiyatını 6 TL düşürecek öneri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön