16 / 05 / 2024

Memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman? Bir bir açıklandı! 

Memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman? Bir bir açıklandı! 

Memura zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili son açıklamalar milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Peki memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman?



Memur maaşlarına ek zam uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili henüz yeni bir açıklama gelmedi. Buna göre, TÜİK'in açıklayacağı enflasyon verilerine göre memur maaşlarına yeni zammın Temmuz 2023'te yapılması öngörülüyor. 

Son olarak ise 2023'ün başında emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 oranında zam uygulanmıştı. Temmuz ayında memur maaşlarına gelecek zam oranı ise senenin ilk 6 ayının enflasyon verilerinin açıklanmasından sonra kesinleşecek. 

Memur ve memur emeklilerine ara zam var mı? Memur maaş zammı ne zaman? Bir bir açıklandı! 

TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon verilerine göre; tüketici fiyat endeksi (TÜFE) mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50.51, bir önceki aya göre ise yüzde 2.29 artış gösterdi. 

Bu verilere göre, memurlar üç aylık rakamlar doğrultusunda yüzde 4,52 (memur ve memur emeklileri son olarak yüzde 8 sözleşme zammı almıştı, bu oranı aşan fark kadar maaşlara zam yansıtılacak.) enflasyon farkı alabilecek. 

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her sene iki defa toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkı dikkate alınarak hesaplanıyor. 

16 milyon emekli bayram edecek! Temmuz maaşları için ilk rakamlar belli oldu! Hemen öğrenin! 

Aile Bakanlığından SED yardımı alan hemen baksın! SED ödemesi kaç lira oldu Nisan 2023? Bu ay kim kaç TL alacak? 

İŞKUR duyurdu! Şehir Hastaneleri 916 personel alacak! Aranan şartlar belli oldu! Bu fırsatı kaçırmayın! Hemen başvurun!

 


Geri Dön