19 / 07 / 2024

Merakla beklenen kritik veri açıklandı! Deprem ekonomiye de etki etti

Merakla beklenen kritik veri açıklandı! Deprem ekonomiye de etki etti

Yaşadığımız Kahramanmaraş depreminin akabinden Şubat ayı içerisinde, ihracat geçtiğimiz senenin Şubat ayına göre yüzde 6,4 düşüş yaşayarak 18 milyar 638 milyon dolara geriledi.  İthalat ise şubatta yüzde 10,6 artışla 30 milyar 833 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. 




İHRACAT GERİLEDİ İTHALAT SERT ARTTI

İhracat, ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin de oluştuğu Şubatta, geçen enenin Şubat ayına göre yüzde 6,4 düşerek 18 milyar 638 milyon dolara geriledi. İthalat, şubatta yüzde 10,6 yükselişle 30 milyar 833 milyon dolar civarında oldu.

Merakla beklenen kritik veri açıklandı! Deprem ekonomiye de etki etti

Geçen ay en çok ithalat yüzde 3,3 yükseliş ve 23 milyar 853 milyon dolarla “ham madde (ara mallar)” grubunda gerçekleştirildi. Bu grubu, yüzde 31 yükseliş ve 3 milyar 547 milyon dolarla “yatırım (sermaye) malları”, yüzde 64,4 yükseliş ve 3 milyar 393 milyon dolarla “tüketim malları” takip etti. Şubatta en fazla ithalat yapılan ülkeler, 4 milyar 133 milyon dolarla Rusya, 3 milyar 646 milyon dolarla İsviçre ve 3 milyar 101 milyon dolarla Çin oldu.

Ocak ayı bankalara iyi geldi! Kârları 2 katına çıktı

Bütün bankalar resmen peş peşe açıkladı! İşte çılgına çeviren promosyon tutarları

Sebze ve meyve fiyatları rekora koşuyor! Alım gücü iyice düşüyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön