06 / 05 / 2024

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat geldi

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat geldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan bankalara yeni bir talimat geldi. Merkez Bankası’nın aldığı karara göre bankalar, menkul kıymet tesisi konusuna ilişkin yeni bir uygulama sistemine geçiyor.



Dijital kanallar vasıtasıyla kullanılan krediler 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren harcama mukabili uygulamasına tabi olacak.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) net ihracatçı firmalara da kullandırılan ihracat kredilerine ilişkin yeni bir tanımlama getirerek kaynakların doğru yere yönlendirilmesini ve amacı dışında kullanımının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Kurumsal kredi kartları vasıtasıyla yapılan kuyum, zinet harcamaları ve nakit avans çekimleri Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler ve esnaf kredilerine sağladığı muafiyet kapsamı dışına çıkarıldı.

Kredi kartında kuyum, zinet hariç Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler/esnaf kredileri ile ihracat, yatırım, tarımsal ve tüketici kredileri 50 bin Türk Lirası üzerinde olup harcama mukabili kullandırılmazsa menkul kıymet tesisine tabi olacak. 

Editörün Notu: Bu haber 28 Eylül 2022 tarihinde saat 18:31'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 64 kuruş, euro ise 17 lira 85 kuruştan işlem görüyor, altının gramı ise 998 Türk Lirası değerindedir. 

Otomotivde fiyatların yükselmesi kaçınılmaz

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön