02 / 05 / 2024

MHR GYO, borsada bir ilk olacak: MHR GYO halka arzı ne zaman? 

MHR GYO, borsada bir ilk olacak: MHR GYO halka arzı ne zaman? 

MHR GYO halka arzı merak ediliyor. MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, konuya ilişkin konuştu. İşte ayrıntılar...



MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, halka arz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nurkan Kaçmaz, konuya ilişkin açıklamasında, gelecek ay halka arzlarının sonuçlanmasını beklediklerine dikkat çekti. 

Maher Holding açıklamasında görüşleri paylaşılan Kaçmaz, MHR GYO’nun ilklere imza atacağına vurgu yaparak, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kurumsal yapı içerisinde, SPK ve borsa denetiminde, regülasyonun içinde olan şirketler olduğunun altını çizdi. 

MHR GYO, borsada bir ilk olacak: MHR GYO halka arzı ne zaman? 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; MHR GYO Genel Müdürü Nurkan Kaçmaz, borsada son 2 ayda 2 gayrimenkul şirketinin halka arz olduğuna dikkat çekti ve "Geçen hafta bir şirket daha katıldı. Böylece borsada işlem gören GYO şirketi sayısı 42'ye yükseldi. Gayrimenkule erişim zorlaştı. Günümüzde gayrimenkule yatırım yapamayan yatırımcının, GYO hissesi alarak bir gayrimenkul yatırımı yapması mümkün" açıklamasında bulundu.

BORSADA İŞLEM GÖREN İLLK SİGORTA ŞİRKETİ İŞTİRAKİ OLACAK 

MHR GYO olarak gelecek ay halka arzın sonuçlanmasını beklediklerini aktaran Nurkan Kaçmaz, "Bu alanda biraz farklılığımız da var. Borsada işlem gören ilk sigorta şirketi iştiraki MHY GYO olacak. Bizim ana ortaklarımız Quick Sigorta ve Corpus Sigorta" dedi ve bu iki sigorta şirketi iştiraki olarak Türkiye'de ilk olacaklarının altını çizdi. 

MHR GYO, borsada bir ilk olacak: MHR GYO halka arzı ne zaman? 

HALKA ARZ GELİRİ İLE YATIRIM YAPILACAK 

Nurkan Kaçmaz, bir sigorta şirketi iştiraki olarak kentsel dönüşümde bina tamamlama sigortasını aktif şekilde kullanacaklarını dile getirdi.

Kaçmaz, "Bina tamamlama sigortasının önemi, kentsel dönüşümde sıkıntı yaşandığında riskleri bertaraf etme adına çok önemli. Bina tamamlama sigortaları, kentsel dönüşümde yapıyı destekleyen ve daha iyi yerlere getiren bir sigorta dönüşümü sağlayacak" dedi ve Maher Grubu olarak finansal bir yapıya sahip olduklarını iki sigorta bir finans şirketi olduğunu söyledi. 

"Biz de MHR GYO olarak halka açılıyoruz. QPAY adında elektronik ödeme sistemleri alanında faaliyet gösterecek bir şirketimiz de mevcut. Önümüzdeki ay halka açılma işlemini tamamlayacağız" diyen Kaçmaz, halka arzdan elde edilecek gelirin tümünün yatırımlarda kullanılacağını söyledi. 

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar da bina tamamlama sigortaları alanında MHR GYO ile beraber çok ciddi projeler gerçekleştireceklerine vurgu yaparka, "İnşaat, konut ve doğal afet sigortaları konularında elbette faaliyet göstereceğiz. Ama en önemlisi hem yatırımcıya hem konut alıcısına birikimlerini kaybetmeden gayrimenkule ulaşma imkanı sağlayacak projeleri gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu. 

Dolar 30 TL'ye doğru yelken açtı! Dolar biriktirenler acilen baksın! 23 Ağustos dolar/TL kuru

Hükümetten milyonlarca emekliye zam müjdesi geldi: Tarih verildi! Emekli maaşları iyileştiriliyor! 

Son dakika: 1 ay süresi var, ev kiralamada yeni dönem başlıyor! 


Geri Dön