14 / 05 / 2024

Milli otomobil TOGG’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakan Varank açıkladı

Milli otomobil TOGG’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakan Varank açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Radyo Başakşehir’in sorularını yanıtladı. 2023 seçimlerinden TEKNOFEST’e birçok konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Varank, TOGG’UN yollara çıkacağı tarihi de açıkladı. İşte detaylar…



TOGG 2023 MART’TA SATIŞA ÇIKIYOR

Yerli otomobil bankası TOGG için de açıklamalar yapan  Varank, vatandaşların TOGG’u beğeni oranının % 95’lere geldiğini ve Gemlik’te inşaatı devam eden fabrikanın 29 Ekim’de açılacağını dile getirdi. İlk araçların banttan inip sertifikasyon sürecinin de bitmesi ile 2023 Mart’ta TOGG satışlarının başlayacağını dile getiren Varank, C sınıfı SUV tipi aracın aynı sınıftaki içten yanmalı araçlar ile rekabet edeceğini ve aynı fiyattan piyasaya çıkacağını yine aynı şekilde sözlerine ekledi.

MİLLİ UZAY PROGRAMI’NDA İSE SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Milli Uzay Programı ile ilgili olan süreçle ilgi de konuşan Varank, yapılan başvuruların değerlendirildiğini, mülakat ve sağlık için zaman dilimini tamamlayan iki kişinin öncelikli olarak ABD’de gerekli eğitimleri göreceğini ve daha sonra ise bir vatandaşın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 10 gün ay yıldızlı al bayrağı temsil edeceğini dile getirdi.  Varank, tüm bunlara ek olarak da Teknolojik Tayfa’nın çocuklar ile teknoloji arasında kuvvetli bir bağ olacağını ifade etti.

Milli otomobil TOGG’un yollara çıkacağı tarih belli oldu! Bakan Varank açıkladı

Tarımda bir başarı daha! Tarımsal atıktan yapılan gübre verimi % 42 artırdı

Huawei'den 3 bin 498 liralık indirim! Bu fırsat kaçmaz! İşte 30 Ağustos 2022 fiyat listesi...

İş Bankası’ndan yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yepyeni kaynak


Geri Dön