06 / 05 / 2024

Milyonların borcu bir çırpıda siliniyor! Doğal gaz, elektrik faturası borçları için gözler 1 Ekim’e çevrildi!

Milyonların borcu bir çırpıda siliniyor! Doğal gaz, elektrik faturası borçları için gözler 1 Ekim’e çevrildi!

Milyonların borcu gündemde yer alıyor. İşte borçların silinmesi ile ilgili detaylar...



TBMM'de, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda, yeni torba teklif için görüşmeler başladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilmiş olacak. Bu düzenlemeden 1 milyon kişi etkilenecek. Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor.

Düzenleme içinde; şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi de konuşulan diğer bir konulardan. Bu düzenlemenin ise torba teklifin içine koyulması planlıyor. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketleri de içine alıyor.

İCRA BORÇLARI SİLİNİYOR, UYGULAMA KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacaklar, gider gösterilip, vergiden düşürülecek.

Varlık yönetim şirketlerine bırakılan alacaklar da düzenlemeye dahil olacak. Böylece icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, icra takibinden kurtulacak. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin duyurduğu 30 milyar lira büyüklüğündeki borçların silinmesi için icra işleminin başlamış olması şartı bulunmaktadır.  Borcu olan ancak icra işlemi başlamayanlar paket kapsamında yer almayacak ve borcu silinmeyecek.

TBMM’de 1 Ekim’de başlayacak yeni yasa döneminde ise, öncelikli olarak ekonomiyi ilgilendiren bir torba yasa teklifi beklenmektedir.

BORÇLAR SİLİNİYOR!

Düzenleme iki aşamadan meydana geliyor. İlk aşamada vatandaşların 2 bin TL’ye kadar elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçlarını devlet üstleniyor ve 2 bin TL’ye kadar olan borç silinecek. Paketin ikinci ayağında ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlarla ilgili düzenleme yapılacak. 1 milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 TL’ye kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenmiş olacak.  

Kiracıların birçoğu bunu bilmiyor! Hem ev sahibi hem de kiracı borçlu çıkabilir! İşte detaylar!

Altında yeni devir başlıyor! Gram altının ayak sesleri korkutmaya başladı! İşte detaylar!

İş arayanlar için bulunmaz fırsat! 9 bin TL maaşla personel alımı duyuruldu! İşte detaylar!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön