30 / 04 / 2024

Murat Kurum: Şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temelini atıyoruz!

Murat Kurum: Şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temelini atıyoruz!

Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde devam eden projeler hakkında açıklamalar hakkında açıklama yaptı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum Türkiye'de devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Kurum, Türkiye'nin 2,5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle reform, icraat ve değişim temelli yeni bir döneme girdiğini belirtti. 

Bu süre içerisinde Türkiye'nin, icraatlarını çok daha hızlı, etkin ve kararlı bir şekilde hayata geçirdiğini vurgulayan Kurum, Bakanlık olarak hayata geçirdikleri her yeni projede en önemli yol haritalarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi açıkladığı 11 maddelik şehircilik manifestosu olduğunu vurguladı.

Murat Kurum: Şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temelini atıyoruz!

Bakan Kurum, bu manifestodan hareketle medeniyet değerlerini gün yüzüne çıkaran, yatay mimari anlayışını hakim kılan, mahalle kültürünü yaşatan, yeşiliyle sosyal alanlarıyla insanı ve doğayı merkeze alan yeni bir inşa ve ihya dönemine girdiklerine değinerek, "Bu ihya ve inşa döneminde 81 ilimizin her birini ziyaret ediyor, şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temellerini atıyoruz. Açılış törenleriyle yeni projelerimizi, milletimizin hizmetine sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"Şehirlerimizin altyapısını güçlendirmek için milyarlarca liralık yatırımı hayata geçirdik" 

Murat Kurum, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yeni projelerin hayata geçtiğini dile getirdi. Giresun'da, Elazığ'da, Malatya'da, İzmir'de afetzedelerin yaralarını sardıklarını hatırlatan Kurum,  "Vatandaşlarımızın güvenle huzurla yaşayacakları yeni yuvalarının temellerini attık. 10 binlerce kardeşimizi sıcak yuvalarına kavuşturduk. Onların hayır dualarını aldık. Şehirlerimizin altyapısını güçlendirmek için milyarlarca liralık yatırımı hayata geçirdik. Sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında önemli projeler hayata geçiriyoruz" dedi. 

 

İki gün önce, dost ve kardeş ülke Arnavutluk'ta yapacakları 522 konutun inşaatın temellerini attıklarını aktaran Kurum, "Fatih Sultan Mehmet Han'ın ifadesiyle 'Hüner bir şehri imar ederken milletin de kalbini kazanmaktır.' düsturuyla hareket ediyoruz. 18 yıldır sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hız kesmeden, yeni kazanımlarla yeni hamlelerle yeni projelerle milletimizin gönlünü kazanmak için çalışıyoruz." dedi.

Kurum, 81 ilde 83 milyon vatandaş için merkez ve taşra teşkilatıyla tüm ekibiyle uyum içerisinde, vatandaş ve yerel dinamiklerle istişare ederek uyum içerisinde gece gündüz demeden hizmet ettiklerini ifade etti.

Murat Kurum: Şehirlerimize kazandıracağımız yeni eserlerin temelini atıyoruz!

"İşte bugün de Kocaeli'ye, Derinceli kardeşlerimize hizmet etmeye geldik. Dualarını almaya geldik." diyen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"Derince millet bahçemizin ilk fidanlarını hep birlikte toprakla buluşturmaya geldik. Derince'ye kıymet katacak bu millet bahçemiz, şimdiden, Kocaelili, Derinceli kardeşlerimize, çocuklarımıza, ailelerimize hayırlı uğurlu olsun."

Çocuklara çok daha güzel yarınlar bırakmak için doğayı, çevreyi koruyarak geleceğe taşıma gayreti içerisine girdiklerini vurgulayan Kurum, tüm projeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlattıkları Türkiye'nin en prestijli çevre hareketi olan "Sıfır Atık Projesi" çatısı altında gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Kurum, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:"Tüm bu çalışmalarımızla bir taraftan şehirlerimizi, doğal alanlarımızı korurken, bir taraftan da ekolojik koridorlarımızla millet bahçelerimizle şehirlerimizde yeşil alanlarımızı ve doğal korunan alanlarımızı artırıyor, 2023'ün, 2053'ün, 2071'in Türkiye'sini yeşil ağlarla örüyoruz."

 

#CANLI Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor / Kocaeli-Derince https://t.co/sDgvyeUxvL

— T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (@csbgovtr) December 25, 2020

 

Kocaeli'de 9 millet bahçesi inşa ediliyor!


Geri Dön