09 / 05 / 2024

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.



“VATANDAŞLARIMIZA GÜVENLİ YUVALARININ ANAHTARLARINI VERECEĞİZ”

Hasar tespitinin dışında yeni yerleşim alanlarının nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Kurum, 11 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferberliğini Sayın Cumhurbaşkanı önderliğinde yapacaklarını ve vatandaşlara güvenli, huzurlu yuvalarının anahtarlarını vereceklerini söyledi. Bakan Murat Kurum, o günlerin çok yakın olduğunu söyleyerek, "Mart ayının başında 30 bin konutun inşasına başlayacağımızı belirtmiştik, bu sayıyı inşallah daha da artıracağız.” dedi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!


“KONUTLARIMIZ ZEMİN ARTI 3-4 KATI GEÇMEYECEK”

Yaptığı açıklamada yeni yerleşim alanlarının ön tespitlerini yaptıklarını, akademisyenlerle, bilim insanlarıyla ayrıntılı bir şekilde zemin etüt çalışmaları yapacaklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, konutların zemin artı 3-4 katı geçmeyeceğini ve yöresel, kültürel ihtiyaçlar neyse bu ihtiyaçlar doğrultusunda planlandığını söyledi. 

Kurum, eski yerleşim alanlarının zeminlerini detaylı bir şekilde incelediklerini dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Sadece konut yapmayacaklarını ve bir yaşam alanı yapacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, kentin tüm ihtiyaçlarını geleceğe dönük büyüme öngörüsünde içerir anlayışla yürüttüklerini belirterek, "Bugün nasıl 4 günde konteyner kentler kurulmaya başlandı, yarın konteyner kentlere vatandaşlarımızı almaya başlıyorsak, nasıl daha önceki depremlerde Van’da, Elazığ’da, Malatya’da, Antalya ve Muğla’daki yangınlarında vatandaşlarımıza sözlerimizi tuttuysak, aynı motivasyonla, aynı hızla da inşallah bu konutlarımızı yapacağız.” 

Kiracılar risk tespiti isteyebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Depremden etkilenen illerdeki şirketlerin genel kurullarına iptal imkanı!


Geri Dön