05 / 05 / 2024

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Türkiye'de meydana gelen peş peşe depremler vatandaşları tedirgin ediyor. Naci Görür'den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yeşilyurt, Malatya'da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir" açıklamalarında bulundu. 

Naci Görür, Malatya'da meydana gelen bu depremin, daha önce olan 7.6 büyüklüğündeki depremin bölgeyi yüklemesi sonucunda yaşandığının kesin olduğuna vurgu yaptı. 

Naci Görür den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:04'te meydana gelen depremin büyüklüğü, derinliği ise 6.95 kilometre olarak belirlendi. Yüzeye oldukça yakın meydana gelen depremin, çevre şehirlerde de şiddetli olarak hissedildiği belirlendi. 

Uzmanlar artçıların senelerce devam edeceğine ilişkin uyarılar yapıyor. Bunun nedeni meydana gelen depremlerin yüzeye yakınlığı olara belirtiliyor. Yüzeye uzak olan depremlerde artçıların 10 gün süreyle devam etmesi öngörülüyor. 

Naci Görür den yeni fay uyarısı! O bölgede depremler olacak! Peş peşe korkutan açıklamalar...

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgede fay kırılmaları nedeniyle irili ufaklı müstakil depremler beklendiğine dikkat çeken Naci Görür, açıklamasında Malatya genelinde konuşursak olaylara farklı bakmamız gerekiyor. Bu son Kahramanmaraş depremleri Malatya, Çelikhan, Ergenek'i kırdı" dedi ve Doğu Anadolu fay hattında biraz stresi artırdığının altını çizdi. 

Görür, açıklamasında "Malatya, Kahramanmaraş, Hatay civarında da bu kırılmış hatlar boyunca çok sayıda artçı depremler göreceğiz" ifadelerini kullandı ve bunun belki de 1 senede fazla devam edecek. "Stres alanındaki değişim nedeniyle Anadolu levhasının sınırında meydana gelen deprem" diyen Görür, bu bölgedeki irili ufaklı faylarda belirli depremlerin yaşanacağını bunların müstakil depremler olacağını dile getirdi. 

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı! Bakırköy ve Avcılar... Uzman isim peş peşe açıkladı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy canlı yayında tek tek açıkladı! İşte İstanbul'un ilçe ilçe risk haritası!

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredi düzenlemesinin detayları!


Geri Dön