22 / 05 / 2024

Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Türkiye’nin en kıymetli tarım ürünlerinden narenciyede ihracat rakamları açıklandı. Narenciye ihracatı geçen yıl 904 milyon dolara ulaştı.



Kemal Kaçmaz, "Narenciyede 2022'de 904 milyon dolarlık döviz girdisi elde edildi. Bir önceki yıla göre bir miktar düşüş bulunuyor. Bunun çeşitli sebepleri var. Pandemi ve alıcı ülkelerdeki ekonomik sıkıntılar nedeniyle alım gücünde düşme meydana geldi.  Diğer yandan, Rusya-Ukrayna  arasındaki savaş da düşüşü meydana getirdi.  Tüm bu faktörlere karşın bir önceki dönemin rakamlarını aynı şekilde koruyoruz" şeklinde konuştu.

YENİ HEDEF 1 MİLYAR DOLARI AŞMAK

Narenciye ihracatçılarının ülke ekonomisine katkılarının süreceğini belirten Kaçmaz, küresel çapta olumsuzluklardan etkilenmemek için gayret göstereceklerini belirtti.

 Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Kaçmaz, ihracatta yeni pazar arayışlarını sürdürdüklerini ve sektördeki gelişmelerin gelecek yıllarda artarak devam edeceğine inandıklarını ifade ederek, “Bizim inancımız, 2023 yılında az da olsa meydana gelen düşmeyi kapatacağız.  Bu yıl 1 milyar dolarlık ihracat hedefimizi geçtiğimiz bir yıl olacak. Dünyada meydana gelen ekonomik sorunlara rağmen, ulaşım ve nakliye alanında oluşan sıkıntılara rağmen iyi bir rakam yakaladığımızı düşünüyorum” dedi.

Yeni Evim Kampanyasına kaç kişi başvurdu? Rakamlar şaşırttı!

2 milyondan fazla EYT’li bu haberi bekliyor! Promosyon en az 25 bin lira olacak!

Yapılandırmada yeni müjde! O borçlara 4 yıla kadar vade yapılabilecek!

İki ilden daha haber geldi! Ekmeğe zam!

Emekliye Şubatta ikinci zam mı geliyor? En düşük maaş asgari ücret seviyesine çıkabilir!

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön