29 / 04 / 2024

NFT'lerde telif ayrıntısı!

NFT'lerde telif ayrıntısı!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, NFT'ler ve telif hukuku ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda telif hukuku ve NFT'lerin yerini anlattı. 



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, NFT'ler ve telif hukuku ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki 'NFT sanat eserleri ve Telif Hukuku' başlıklı yazısı şu şekilde;

NFT'ler blokzincir teknolojisi ile birlikte birçok değişime imza attı. Bu değişim finans, sanat, oyun ve teknoloji gibi birçok alanda geleneksel düşünceleri geliştirerek yeni bir boyut kazandırdı. Sanat eserlerinin dijital dönüşüme uğradığı NFT furyasında eser hakkı ve telif hukuku gibi konular da sıklıkla gündeme geliyor. Fiziksel bir sanat eserinde eser sahibinin izni olmaksızın kopyalanması ve kullanılması yasal olarak mümkün değildir. Geleneksel sanat dalları ve bu alanlardaki eserler, uzun bir süredir hayatımızda olduğu için bu alanda hazırlanmış yasalar ile koruyuculuk sağlanmıştır. Buna rağmen birçok eserin replikasının oluşturulması ve ticaretinin gerçekleştirilmesi tam anlamıyla önlenememiştir.

NFT lerde telif ayrıntısı!

Dijital sanat eserleri ise blokzincirin dağıtık defter yapısı sayesinde korunmaktadır. Blokzincirler, üzerine işlenen verileri dünyanın farklı noktalarında birbirinden bağımsız şekilde çalışan birçok cihazda kaydetmekte ve depolamaktadır. Bu veriler sürekli olarak birbirini doğrulamakta ve fikir birliği adı verilen mekanizmalar sayesinde veri doğruluğu ve güvenliği sağlanmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön