05 / 05 / 2024

NFT telif

NFT telif

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, NFT'ler ve telif hukuku ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda telif hukuku ve NFT'lerin yerini anlattı. 

TOKİ’ye müteahhit şoku: Son 34 ihaleye telif veren olmadı!

Müteahhitler zarar ettikleri gerekçesiyle TOKİ'nin son 3 ayda düzenlediği en az 34 ihaleye teklif vermedi. Ayrıca müteahhitler yükselen döviz kuru sebebiyle inşaat malzemesi fiyatlarının tırmanışa geçtiğine de dikkat çekiyor.

Metaverse'den arsa nasıl alınır?

Metaverse, son yıllarda yatırım yapmak amacıyla sanal dünyada gerçekliği sürdüren bir platformdur. NFT’ler ile alım satım yapılan bu platformda arsa satışı da mümkündür. Bu noktada Metaverse’den arsa nasıl alınır, metaverse arsa nedir ve ne işe yarar soruları önem kazanıyor.

Dev kuruluşa dudak uçuklatan ceza! Telif hakkı ihlali nedeniyle 7,2 milyon dolara mahkum edildi

Bir Çin mahkemesi, hit mobil oyun "Three Kingdoms Tactics"i geliştiren bir Alibaba Group birimine , telif hakkı ihlali nedeniyle NetEase Inc'e 7,2 milyon $ tazminat ödemesini emretti. 

TOGG için saat verilmişti! Yoğun ilgi erteleme getirdi

Togg 100. Yıl Özel Seri Togg Akıllı Cihazları için bugün saat 19.23'te start alan, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasını belirleme hakkı sağlayacak 2023 adetlik NFT koleksiyonunun açık artırmasının, yoğun ilgi nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar durdurulduğu ifade edildi.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

TOGG'da yeni gelişme! NFT fiyatı açıklandı

Özel olarak satışa çıkacak ve NFT olarak satılacak 2023 adet Togg'un rakamları dün seçime açıldı. 5 Şubat 2023'te açık artırma ile satışa çıkacak NFT'lerin başlangıç fiyatları da açıklandı. İşte tüm detaylar...

Togg sahibi olmak isteyenler için şartlar açıklandı! Üç farklı yöntem var! 5 Şubat'ta başlıyor...

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Togg'a ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması 5 Şubat'ta başlıyor. Türkiye'nin yerli otomobiline sahip olmak isteyenlerin ön sipariş hakkı kazanması içinse yapılması gereken üç farklı yöntem bulunuyor. İşte detaylar...

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi

Önerilen lisans değişikliklerinden vazgeçildikten sonra, Web3 coinlerine karşı Dungeons & Dragons kampanyası görünüşe göre sona ulaştı.

NFT balonunun havası kaçtı mı? İşte 2023 tahminleri!

NFT'ler için gelecekte neler var? 2022'de rekor kayıplar bildirdikten sonra, NFT dünyası 2023'e bakıyor...

NFT piyasasında neler oluyor?

Beeple’in Everydays, The First 5000 Days isimli önemli eserini Christies’de 69,3 milyon dolara satmasıyla 2021 yılı NFT’lerin altın yılının başlangıcı oldu. 2021 yılında ardı ardına gelen rekor satışlarla yılı kapatan NFT için 2022’nin nasıl geçtiği mercek altına alındı.

Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!

YouTube üzerinden oluşturulan içerikler, telif hakları tarafınca korunuyor. Bu şekilde oluşabilecek ihlallerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Yeni Alfa Romeo Tonale NFT teknolojisi ile geliyor!

Alfa Romeo Tonale ekim ayından itibaren Sprint, Ti ve Veloce olmak üzere üç farklı donanım paketiyle birlikte dizel ve hibrit motor seçenekleriyle Türkiye’de de 1 milyon 249 bin Türk Lirası’dan başlayan anahtar teslim fiyatlarla bayilerdeki yerini adı.

NFT piyasasında neler oluyor? Neredeyse sıfırladı!

NFT’lerin işlem hacimleri, 2022 yılı Ocak ayında yakaladığı rekor seviyeden yüzde 97 düşüş gösterdi. 2022 başında 17 milyar dolarlara çıkan işlem hacmi Eylül ayında 466 milyon dolara kadar düştü. Ünlülerin de piyasayı terk ettiği öğrenildi.

NFT telif Haberi

NFT telif

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, NFT'ler ve telif hukuku ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in Para Dergisi'ndeki 'NFT sanat eserleri ve Telif Hukuku' başlıklı yazısı şu şekilde;

NFT'ler blokzincir teknolojisi ile birlikte birçok değişime imza attı. Bu değişim finans, sanat, oyun ve teknoloji gibi birçok alanda geleneksel düşünceleri geliştirerek yeni bir boyut kazandırdı. Sanat eserlerinin dijital dönüşüme uğradığı NFT furyasında eser hakkı ve telif hukuku gibi konular da sıklıkla gündeme geliyor. Fiziksel bir sanat eserinde eser sahibinin izni olmaksızın kopyalanması ve kullanılması yasal olarak mümkün değildir. Geleneksel sanat dalları ve bu alanlardaki eserler, uzun bir süredir hayatımızda olduğu için bu alanda hazırlanmış yasalar ile koruyuculuk sağlanmıştır. Buna rağmen birçok eserin replikasının oluşturulması ve ticaretinin gerçekleştirilmesi tam...