07 / 05 / 2024

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!



'BİNALARIN DA BİR EKONOMİK ÖMRÜ VAR'

Değişen yönetmelikler ve teknolojik gelişmelerle, inşaat sektöründe önemli gelişmeler ve değişimlerin yaşandığının altını çizen Erdoğan, “Binaların da bir ekonomik ömrü var ve onların da yıpranma durumu meydana geliyor. Bu binalarda zamana bağlı yıpranma ve deformasyonlar meydana gelebiliyor” dedi.

Binaların yapıldığı tarih itibariyle kullanılan yapım teknikleri ve malzeme kalitesinde de farklılıklar olduğuna işaret eden Erdoğan, “Mevcut binalar için ciddi anlamda bir risk durumunun olduğunu söylemek gerekir” diye konuştu.

 O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

BİREYSEL TEDBİRLER DE ALINABİLİR

Erdoğan, TÜİK tarafından da açıklanan verilerde, Kocaeli bölgesindeki yapıların yüzde 51.5’inin muhtemel bir deprem durumunda riskle karşı karşıya bulunduğunu hatırlatarak, kentte yaşayanların, binalarının güvenliği hususunda bakanlık tarafından yetkilendirilen firmalara risk analizi yaptırabileceklerini de hatırlattı.

Bina ruhsatlarında yeni dönem başlıyor! 1 Ocak'tan itibaren resmen değişecek! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön