04 / 05 / 2024

Öğrenciler dikkat! Başarılı olanlara 5104 lira

Öğrenciler dikkat! Başarılı olanlara 5104 lira

Milyonlarca öğrenci dört gözle beklediği sömestr tatilinin tadını çıkarırken bir destek programı daha devreye alındı. 5 bin 014 TL para ödenecek. Peki, devletin dereceye giren öğrencilere vereceği 5.104 TL nasıl alınabilir? İşte tüm ayrıntılar...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI
Karnesini alan 19 milyon öğrenciye bir müjde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Öğrencilere yönelik yeni bir teşvik paketi açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden hareketle, asgari ücretin %60’ı kadar verilecek olan başarı teşvik ödemesi 5.104 TL olacak.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİNDEN KİMDEN YARARLANABİLİYOR?
Erdoğan’ın duyurduğu başarı teşvik ödemesinden sosyal yardım derneklerinde kayıtlı olan ve sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanabilecek. Yani başarı teşvik ödemeleri, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3’e, okul genelinde de ilk 5’e girenlere asgari ücretin %60’ı kadar başarı teşvik ödemesi yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön