02 / 05 / 2024

Ordu'da yaylaların cazibesi bungalovlarla artırılıyor!

Ordu'da yaylaların cazibesi bungalovlarla artırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Çambaşı Yaylası'nda hayata geçirilen bungalovların ilgi görmesi ve turizme katkı sağlaması üzerine diğer yaylalara da 100'ün üzerinde bungalov inşa edecek.



Karadeniz bölgesinin uçsuz bucaksız ormanları, bol oksijenli yaylaları, şelaleleri ve gölleriyle kendine hayran bırakan şehri Ordu, her mevsim farklı güzellikler sunmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, özellikle doğa turizminde iddialı olan şehrin yaylaları, son senelerde yapılan yatırımlarla cazibe merkezi haline geliyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nd yer lan kayak tesisinin pist sayısı ve uzunluğunu da iyileştirdi.

Daha sonra burada hayata geçirilen iki katlı 10 standart, 2 süit ahşap bungalov sayesinde yayladaki turist hareketliliği daha da arttı.

Rahatlığı ve misafirlerine sunduğu eşsiz doğal manzarasıyla bungalovlar, kentin stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettikleri mekan oldu. 

Bunun üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentteki diğer yaylalara da 100'ün üzerinde bungalov inşa etme kararı aldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Yaylası'nın bungalovlarla çekim merkezi haline geldiğini dile getirdi.

Ordu'nun diğer yaylalarının da turizme elverişli olduğunu söyleyen Güler, "Mesudiye'de Keyfalan Yaylası var. Aybastı'da menderesleri ile tanınmış Perşembe Yaylası dünya çapında bir yer. O kıvrımlar arasında rengarenk kano yarışları yapılabiliyor. Tam bir tabiat harikası. Biz orada balonları denemeyi düşünüyoruz. Rengarenk balonlarla bambaşka bir dünya haline gelecek. Balonlar Nevşehir'deki gibi. Bununla ilgili bazı görüşmelerimiz var." dedi.

Güler, Akkuş'ta Argan Yaylası, Kumru'da da çok önemli yaylalar olduğunu ve buraların da obaları bulunduğunu dile getirerek, "Dolayısıyla bütün bu yayla turizmiyle istiyoruz ki 3 ay değil, 12 ay Ordu olsun. 'Ordu'yu Dört Mevsim Yaşayın' sloganıyla yola çıktık. Çok güzel çalışmalarla buralar bir cazibe merkezi haline gelecek." şeklinde konuştu.

- "Hakikaten insan içerisinde oturduğu zaman huzur buluyor"

Bungalovların görselliği ve rahatlığıyla da dikkati çektiğini söyleyen Güler, "Hakikaten peri masallarındaki gibi aydınlatmasıyla, odaların tefrişiyle, şömineleriyle çok çok güzel. Renklerini iyi seçtik. Aynı zamanda da ahşap. Çambaşı Yaylası'nda çamlar arasında bu evler. Hakikaten insan içerisinde oturduğu zaman huzur buluyor." şeklinde konuştu.

Güler, bungalovları diğer yaylalara da kurmak, 100'ün üzerine çıkarmak istediklerini dile getirerek bununla ilgili siparişleri verdiklerini söyledi.

Bungalovların bölgeye uyumlu olduğunu söyleyen Güler, "Arjantin'den bile soruyorlar, 'Bu güzel yer neresi?' diye. Tabii filmler çekiliyor, sanatkarlar geliyor. Ordu burada basamak, seviye atladı. O bakımdan çok güzel bir ortam oluştu. Bunların sayısını daha da artıracağız." dedi.

Güler, yaylaların dışında çağlayanlar, kanyonlar ve göllerin de çekim merkezi olması yönünde çalıştıklarını da belirtti.

 

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!


Geri Dön