08 / 05 / 2024

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler yararlanacak? 

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler yararlanacak? 

"Orta gelirliye konut kampanyasından kimler yararlanacak?" sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte orta gelirli konu kampanyası 2023 detayları...



Sabah'ta yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası"na ilişkin detayları yarın saat 10.00'da açıklayacak. Tarihi TOKİ Sosyal Konut Projesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını verdiği yeni kampanya ile ilgili Bakan Nebati kamu bankaları ile ilgili kredi ve ödeme planı hakkında çalışmaları yürütürken, Bakan Kurum DA teknik çalışmaları sürdürdü.

Orta gelirliye konut kampanyasından kimler yararlanacak? 

İŞTE ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI 2023 DETAYLARI 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, merakla beklenen konut kampanyasından yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar:

-Başvuru sahibinin üzerine konut bulunmaması
-1. derecede yakınlarının üzerine konut olmaması
-Belirlenecek gelir grubunun üzerindekiler başvuru yapamayacak ve alınacak konut 4-5 sene boyunca satılamayacak.

Yine verilen detaylara göre, kredi geri ödemesinde 1-2 yıl geri ödemesiz dönem planlanıyor. Kredi faizleri yüzde 0,69 ila 0,99 arasında değişecek. 15 yıl vade ile ödeme yapılacak ve bu faiz oranları başvuru sahibinin gelirine göre belirlenecek.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra "Konut kampanyalarındaki son durumun" sorulduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son bilgileri paylaşarak önemli açıklamalar yapmıştı.

Yaptığı açıklamada fiyatları dengelediklerini ve aşağı çektiklerini söyleyen Murat Kurum, yeniden yukarı çıkmasını istemediklerini kaydetmişti. Bunun için çalıştıklarını belirten Bakan Kurum, Kampanya ile hem talebi yönetmek hem de proje arzını artırmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konut yatırımcılarının gözü İstanbul'da!

Ziya Yılmaz: Konutta lüks anlayışı pandemiden sonra değişti

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 


Geri Dön