14 / 05 / 2024

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?

Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimin etkisi ile petrolün varilindeki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Petrolün varili bugün 122 dolardan işlem görürken yükselmeye devam ediyor. Peki petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?



Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD ve Avrupa Birliği'ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro kuru ile almanın anlamsız olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.”  Öte yandan dünyanın en yüksek rezervlerine sahip ülkeler sırası ile İran, Suudi Arabistan ve Venezuela iken, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Muhbir, son 3 ayda ülkesinin petrol satışının toplamda bir milyon varili geçtiğini söyledi.

Petrolün varili 500 dolar olursa benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur?

Biden ise  ABD'den petrol üretimini artırmasını istedi fakat OPEC üretimi artırmak istemedi. OPEC+ ülkeleri son toplantıda üretimi günlük 400 bin varil artırma sözü gündeme gelmişti. Traderlar bu oranın arz ve talep dengesini sağlamakta yetersiz olduğunu düşünüyor. Petrol piyasasında daralma yaşanırken, ABD'nin petrol üretiminin sabit kalması ve stoklardaki düşüşün devam etmesi petrol fiyatlarını daha da yükseltecek.

Dünyada bu gelişmeler yaşanırken, petrolün varilinin hız kesmeden yükselmeye devam etmesi benzin ve mazottaki zam haberlerini tekrar  gün yüzüne çıkardı.  Petrolün varili 120 doları aşarak hızla yükselmeye devam ediyor. Varsayalım ki  petrolün varili 500 dolar oldu,  benzin ve mazot fiyatları kaç lira olur? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön