29 / 04 / 2024

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Sıfır araç satın almak isteyenler için oto galerilerinde yaşanan ürün azlığı, ikinci el otomobil piyasasına da geçmiş görünüyor. İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 6 oranında yükseldi.



Ekonomim.com Gazetesi’nin haberine göre Mutlu, ikinci elde otomobillerde bulunurluğun giderek düştüğünün altını çizerek, "Sıfır araç arzı düşük olması nedeniyle ikinci el otomobile talep arttı. Buna rağmen, takas ya da filo kanallarından piyasaya araç girişi epey düşük seviyede. Bu sebeple ocak ayından bu yana fiyatlar ortalama yüzde 6 yükseliş gösterdi" diye konuştu.

İKİNCİ ELDE 2023 UĞURLU GELMEDİ

Önce pandemi, ardından birbirini takip eden krizlerle bir süredir boğuşan otomotiv sektörü 2023 yılına da tedarik kriziyle adım attı. Uzun süredir ertelenmiş olan taleplerin yanı sıra araç fiyatlarında zamların eriyeceği umuduyla sıfır araç piyasasında bayi trafiği hız kazanmıştı.

 Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

2023 MODEL ARAÇLAR DAHA PİYASAYA GİRMEDİ

Ancak araç almak üzere bayilere giden tüketiciler araç bulamayıp hayal kırıklığına uğrarken, 2022 model araçlarda ise arz sorunu yaşanıyor. 2023 model araçlar ise henüz piyasaya girmedi.

Bu arada sıfır araçlara olan talebi artıran önemli etkenlerden biri de 1 Ocak 2023 itibarıyla engelli vatandaşların araç alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyet limitinin 450 bin 500 TL'den 1 milyon 4 bin 200 TL'ye yükseltilmesi şeklinde açıklanıyor.

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

 


Geri Dön