06 / 05 / 2024

Piyasalarda korkutan hareketlilik! Altın ve dolar için kritik gün!

Piyasalarda korkutan hareketlilik! Altın ve dolar için kritik gün!

Merkez Bankası yarın 2022 yılının ikinci politika faizi kararını açıklayacak. Karar öncesinde piyasalarda korkutan hareketlilik devam ediyor. İşte dolar, euro, altın, gümüş ve kripto para piyasasında son dakika gelişmeleri...



Anadolu Ajansı'nın Merkez Bankası'nın Perşembe günü açıklayacağı faiz kararına ilişkin araştırması sonuçlandı. Ankete katılan 24 ekonomist, politika faizinin değişmeyeceğini düşünüyor. AA Finans'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan tüm ekonomistler, bir haftalık repo ihale faizinin (politika faizi) yüzde 14'te sabit tutulacağını tahmin ediyor.

Piyasalarda korkutan hareketlilik! Altın ve dolar için kritik gün!

TCMB faiz kararı öncesi Reuters anketine katılan 20 kurumun tamamı, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz oranlarının sabit tutulmasını bekliyor. Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar kuru beklentisi 16,04 TL olarak açıklandı.

Peki bugün dolar,euro, sterlin, altın, gümüş ne kadar? İşte piyasalarda son durum...

 

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön