05 / 05 / 2024

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!

Eknomi piyasalarında ciddi bir gerilim meydana geldi. Herkes büyük patlamanın saatinin geldiğini ifade ediyor. Yaşanan gerilim nedeniyle art arda kötü haberler geliyor. Ekonomistler riskin yüzde 50 olduğunu açıkladı. İşte son dakika gelişmeleri...



DOLARA OLAN TALEP PATLADI

Küresel piyasalarda resesyon korkusu gittikçe güçlenirken, birçok varlıkta satış eğilimi derinleşiyor.

Tahvil piyasalarında da etkili olan satış eğilimi dünya genelinde tahvil getirilerini uzun zamandır görülmeyen bölgelere taşırken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,36 ile son 11 yılın zirvesine çıktı. ABD'nin 3, 5, 10 ve 30 yıllık tahvillerinde tersine dönen getiri eğrisi de bu eğilimini sürdürüyor.

Piyasalarda bu gelişmelerle artan dolar talebiyle dolar endeksi 105,2 ile yaklaşık 20 yılın zirvesine yükseldi.

Fed yetkililerinin daha önce olasılık dışı olarak nitelendirdikleri 75 baz puanlık faiz artışının fiyatlamalara dahil olmasının ardından para piyasalarında Fed'in faiz kararına ilişkin en güçlü beklenti konumuna gelmesi dikkati çekiyor.

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön