05 / 07 / 2024

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!

Piyasayı sallayan dolar iddiası: Büyük patlamaya günler değil saatler kaldı!

Eknomi piyasalarında ciddi bir gerilim meydana geldi. Herkes büyük patlamanın saatinin geldiğini ifade ediyor. Yaşanan gerilim nedeniyle art arda kötü haberler geliyor. Ekonomistler riskin yüzde 50 olduğunu açıkladı. İşte son dakika gelişmeleri...



Buna göre, dolar karşısında değer kaybetmeye devam eden yeni korumak amacıyla henüz bir adım atmayan bankanın, tahvil alımlarına ara verebileceği iddia edilse de, banka uzun dönemli varlıklar da olmak üzere tahvil alımını artırdı.

Söz konusu adım endişe içindeki tahvil piyasalarında kısmen de olsa rahatlama sağlasa da, para piyasalarında  yüzde 0,25 seviyesinde bulunan Japonya'nın 10 yıllık tahvil faizinin 3 ay sonra yüzde 0,31'e çıkacağı fiyatlanıyor.

Öte yandan bölgede açıklanan makroekonomik verilere göre, Japonya'da sanayi üretimi nisanda aylık yüzde 1,5, yıllık ise yüzde 4,9 gerilerken, kapasite kullanımı değişim göstermedi.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,3, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,5, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,2 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,5 değer kaybetti.

BORSA İSTANBUL'DA ENDEKS DÜŞTÜ

Yurt içinde, küresel piyasalara paralel satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,30 azalışla 2.510,14 puandan tamamladı.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,8 artışla 17,2628'den kapanmasının ardından bankalararası piyasanın açılışında 17,2650 seviyesinde işlem görüyor.

Analistler, yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ZEW endeksleri, İngiltere'de işsizlik ve ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin takip edileceğini belirterek, yarın açıklanacak Fed'in faiz kararına kadar piyasalarda oynaklığın devam edebileceğini kaydetti.

Yatırımcıların bu süreçte temkinli davranması gerektiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.480 ve 2.440 seviyelerinin destek, 2.560 puanın direnç olarak öne çıktığını söyledi.

Altında yükseliş bekleyenlerin hayalleri suya düştü! Gram altın ve çeyrek altında sürpriz fiyat

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Hollanda işçi alımı yapacak! Yurt dışında çalışmak isteyenlere fırsat

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön