20 / 05 / 2024

Prefabrik eve yıldırım düşer mi? Neden prefabrik ev almalıyım?

Prefabrik eve yıldırım düşer mi? Neden prefabrik ev almalıyım?

Prefabrik yapılar son dönemin gözde konutlarından biridir. Bundan dolayı da bu yapılara dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları ve onların yanıtları!



PREFABRİK EV İÇİN PROJE GEREKİR Mİ?

Belediyeye sunulan dosyada ruhsat dilekçesi ile beraber tapu, mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projelerinin olduğu belgelerin de bulunması gerekmektedir.

PREFABRİK EVLER NE KADAR GÜVENLİDİR?

Prefabrik konutlar uzun ömürlü yapı sınıfındadır ve  ortalama olarak 40 yıl güven ile kullanılabilme durumu vardır. Kar, nem, yağmur, rüzgar ve kullanım şekli gibi etkenler yapının ömrünü bir hayli etkilemektedir. Diğer yapı modellerinde olduğu gibi standart bakımlarının yapılması bina ömrünü olumlu yönde etkiler.

PREFABRİK EVE YILDIRIM DÜŞER Mİ?

Prefabrik evlere yıldırım düşer mi? sorusu merakla soruluyor. Alçak ve metal ekipmandan oluşan prefabrik sistemlerde hem elektriksel sistemleri de hem de içinde yaşayan insanları yıldırım ve ani aşırı gerilim darbelerinde koruması gerekir. Prefabrik tesisler genel olarak birçok yapının birbirine temas etmesi neticesinde oluşmaktadır.

NEDEN PREFABRİK EV ALMALIYIM?

Prefabrik evler esnek ve hafif yapılarından dolayı deprem ve her türlü doğal afetlere karşı koyabilir. 1. derece depreme dayanıklı tasarlanıp fabrika içerisinde hatasız üretildikleri için oldukça güçlüdürler. Deprem sırasında hafif ve esnek oluşlarından dolayı sallantı olduğu zaman bir göçme yaşanmamaktadır.

PREFABRİK EVLER UZUN ÖMÜRLÜ MÜDÜR?

Prefabrik evlerin maliyetinin evin ömrü ile bir ilgisi bulunmaz, burada etken rol ise malzeme üretim şekli ile ve yapının daha kolay inşa edilmesi ile ilgilidir. Prefabrik evlerde kullanım süresi ortalama 50 yıl olarak belirtilir.

PREFABRİK EV RÜZGARDA UÇAR MI?

Prefabrik evlere dair kulaktan dolma bilgiler bulunmaktadır. Peki prefabrik ev rüzgarda uçabilir. Prefabrik yapılar 7 şiddetinde depreme dayanıklıdır. Aynı şekilde 90km/saat hızında esen bir rüzgarlara da dayanıklılığı bulunmaktadır.


Geri Dön