02 / 05 / 2024

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan ayının girmesiyle beraber gıdadaki fiyatlar vatandaş tarafından yakın mercek altında. İftar sofralarını ziyafete çevirmek isteyen haneler sebzelerin fiyatlarının düşmesini beklerken müjdeli haber geldi ve Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı!



"YÜZDE 200 KAR KOYUYORLAR"

Aksulu salatalık üreticisi Ali Celbiş ise üretim ve satıştaki ücret nüansa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda verimimiz daha güzel, havalar da ısındı. Bahara doğru verim 3 katına çıkarır. Ücretler böyle giderse iyidir. Maliyetimiz de çok. Bizler her manada fedakârlık yapıyoruz, biz fedakarlık yaparken pazarcı ve marketlerde de fedakarlık yapmalı. Ben 1 kilometre ilerideki pazara uğradım, 15 TL verdiğim ürün 30 TL. Pazarda 25 TL’den aşağı bir şey yok. Burada kâra geçen çiftçi değil.

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Çiftçi 1 sene buna emek veriyor. Birisi halden alıyor, yüzde 200 kar ediyor üstüne. Arada büyük ayrım var. Bu faturaların kontrol edilmesi gerekir, pazarda yüksek olunca vatandaş da tüketemiyor. Üretici ile tüketici arasında ayrım nereden kaynaklandığı bellidir. Kış mevsiminde 4 günde bir toplarken, şimdi 2 günde bir topluyoruz. Ücretler düşüyor. Gençlerin bu mesleğin başına geçmesi gerekir, bunlar bacasız fabrikadır. Gençlerimiz ata mesleklerini de yapsınlar"

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Tarım Kredi Kooperatifi'nden Mart bitmeden son kampanya! Ayçiçek yağı 135,toz şeker 105 TL! Yarın son gün.. yetişen alır

Bim'den Çeyiz düzeceklere büyük kampanya! Ramazan'a özel Fırın Tepsisi 199 TL, Salata Tabağı 49 TL

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön