15 / 05 / 2024

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...



Ruslara yapılan satışlar iki kat artabilir

Ruslar gayrimenkulde Türkiye yi mesken tutacak!

Savaştan önce Rusya’ya gittiklerine, o sırada bir talep yaşanacağının kendini gösterdiğine dikkat çeken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, konuyla ilgili olarak “Bu savaş Rusların iştahını hızlandıracak gibi görünüyor. Türkiye’de en fazla alım yapanlar sırasında 3’üncü ve genellikle 100-150 bin dolarlık yazlık gayrimenkul alımı yapıyorlar. Ancak şimdi Rusya’nın en büyük acentesiyle görüştük. Şimdi daha da talep artıyor. Orta ve üst gelir grubundaki Ruslar, ağırlıklı olarak yavaş yavaş İstanbul’a geliyorlar ve gelmeye devam edecekler. İlk sırada böylece ortalama alımları da 300-350 bin dolarlar seviyesine çıkacak. 500 bin ve 1 milyon dolarlık gayrimenkuller de alacaklar” açıklamasında bulundu.

Ruslar gayrimenkulde Türkiye yi mesken tutacak!

Artık yalnızca Antalya değil, İstanbul ve Bodrum’da da alımlarının yükseleceğine vurgu yapan Ergüven, “Ancak bunu yavaşlatan iki neden var. Birincisi uçuşlardan kaynaklanan bir durum var. İkincisi de para transferinden kaynaklanan sıkıntılar var. Onu da Mir kart ve birkaç farklı kanalla aşmaya çalışıyorlar. İranlılar da bir soruna rağmen alım yapıyor. Bunu da aşacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla bu yıl Ruslara yapılan satışların iki kat artarak ilk sıraya gelmesi ve birkaç yıl boyunca daha devam etmesi bekleniyor. Çünkü 1 ila 3 milyon aileden bahsediliyor. Bu kişiler yavaş yavaş alıma geçecek” şeklinde konuştu.


Geri Dön