02 / 05 / 2024

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...



ANTALYA’DA KİRALIK KONUT KALMADI

Hürriyet'ten Fulya Soybaş'ın haberine göre, Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, Şubat'ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan emlak hareketliliğinin Mayıs'ta zirveye oturduğunu, ikinci zirveyi ise ‘kısmi’ seferberlik ilanından sonra gördüklerini ve hareketliliğin geçen aylara oranla yüzde 15-20 arttığını söyledi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın dün açıkladığı rakamları vereyim hemen: Kente havayoluyla gelen yabancı turist sayısı 10 milyon 788 bin 467. Elbette gelen turistlerin hepsi Ruslar değil. Ukrayna, İran, Kazakistan’dan da gelenler var. Rusya’dan gelen misafir sayısı da günlük 16-19 bin aralığında.

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

DENİZ MANZARASI KISTAS OLDU

Yaptığı açıklamada Rusya’dan gelen alıcıların 2 ya da 3+1 apartman dairesi, müstakil gibi bir ayrım yapmadığını kaydeden Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Çağlar, satın alacaklar için en önemli kıstaslardan birinin evin deniz kenarı ya da deniz manzarasına sahip olması olduğunu söyledi. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Çağlar, gelenlerin yüzde 5-10 kadarının genelde 1-2 ay kadar otelde kalıyor ve iyice araştırıp pazarlık yaptıklarını söyledi.

BALON PATLADI

Yaptığı açıklamada trafiğin yüzde 80’inin kiralığa yoğunlaştığını dile getiren Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Çağlar, kiralık talebinin 2-3 katına çıktığını söyleyerek, kiralık ev olmadığını söyledi. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Çağlar, "Yeni evlenecek çiftler, tayini çıkanlar, öğrencilerimiz... Hepsi zor durumda çünkü ev bulmak iğne ile kuyu kazmak gibi. Tek temennimiz devletimizin yeni başlattığı TOKİ projesinin bir an önce hayata geçmesi. Ayrıca mayıs, haziran, temmuzda yüksek kira balonu vardı bu bölgede. O balon patladı. Savaş sonrası evlerini yüksek kiralara veren ev sahiplerinin çoğu kira alamadı. Antalya mahkemesi ev sahibi-kiracı davaları ile dolu. Fiyatlar şu an nispeten normale döndü ama şimdi de ev yok.” dedi.


Geri Dön