02 / 05 / 2024

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.



AB, GAZ TEDARİĞİ İÇİN ABD'NİN KAPISINI ÇALACAK 

Rusya'nın çıkışıyla iyice sıkışan Avrupa, gaz ihtiyacını karşılamak için rotayı ABD'ye çevirdi.

Avrupa Birliği (AB), ABD'den sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarikinde öncelik talep edecek.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji konuları hakkında, "Ukrayna'yı desteklemek aynı zamanda Putin'in acımasız savaşını finanse etmek için kullandığı kaynakları tüketmemek anlamına geliyor." diye konuştu.

Von der Leyen, Rusya enerji sektörüne yatırımları da durdurduklarını anımsatarak, enerji bağımlılığını geride bırakmak istediklerini belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön