11 / 05 / 2024

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

Kişi bir ev satın aldığında birçok konu ile birden uğraşmak ve bazı problemleri çözmek zorunda kalabilir. Ancak eğer alınan evde bir kiracı oturuyorsa ve ev sahibi evine hemen taşınmak istiyorsa asıl büyük sorun burada bulunur. Peki, satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur? İşte yanıtı…



İhtarname gönderildikten sonra kira sözleşmesinin bitiş zamanı 6 aydan uzun süreli ise kiracı 6 ay içinde evi boşaltmalıdır. Kiracı evden çıkma taraftarı değilse dava yoluyla tahliyesini istemek mümkündür.

Tapu işlemleri tamamlandıktan sonra bir ay içerisinde ihtarname yollanmazsa yeni daire sahibi, kirayı veren kişiye ait kira kontratının koşullarını kabul etmiş sayılır. Kiracının bu süre içerisinde kira kontratının şartlarına uymaması halinde daha erken bir zaman içinde tahliye edilmesi mümkün olabilir.

Satın alınan evde kiracı varsa bu durumda ne olur?

YENİ SATIN ALINAN EVDE OTURAN KİRACI İLE ANLAŞMA

Satın alınan evdeki kiracı kira sözleşmesi devam ederken evden çıkmaya yanaşmayabilir. Evi satın almadan önce evde yaşayan kiracı ile anlaşmaya varılması, en doğru yollardan biri olarak gösterilir.  Böylelikle hem kiracı hem de ev sahibi karşılıklı olarak anlaşarak kira kontratını feshedebilir.

Eğer kiracı ile ev sahibi arasındaki kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşme ise devreye Borçlar Kanunu’na göre ev sahibi hakları girer. Bu gibi durumlarda taraflar karşılıklı anlaşma yoluna gidebileceği gibi süreç yasal yollarla da çözülebilir.


Geri Dön