19 / 05 / 2024

Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? İşte uzmanların tahminleri

Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? İşte uzmanların tahminleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde TL'deki değer kaybının daha da hızlanması bekleniyor. İyi Parti lideri Akşener’in bugün altılı masadan ayrılmasının ardından iç piyasalar dalgalı bir seyir izlerken, analistler TL’deki değer kaybının önümüzdeki süreçte devam edeceğini öngörüyor.



YILLIK ENFLASYON YÜZDE 55,18

Seçim öncesi dolar TL kuru ne olur? İşte uzmanların tahminleri

 Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK verilerine göre, şubat ayında tüketici fiyatları 12 aylık ortalamalara göre yüzde 71,83 artış gösterdi. Yurt içi üretici fiyatları yüzde 120,72 artış kaydederken, aylık bazda TÜFE yüzde 3,15 olarak gerçekleşti.

TÜFE, şubat ayında geçen yılın aralık ayına göre yüzde 10, Yİ-ÜFE ise 5,78 oranında artış kaydetti. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 55,18 olarak gerçekleşirken, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 76,61 olarak gerçekleşti. Buna göre, yıllık enflasyon rakamı son 12 ayın en düşük seviyesi oldu. Yurt içi üretici fiyatlarının da son 15 ayın en düşük seviyesine ulaştığı belirtirken, yurt içi üretici fiyatları Aralık 2021 tarihinde 79,89 olarak kaydedilmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön