05 / 07 / 2024

SED parası yattığını nasıl öğrenebilirim? SED yardımı ne kadar 2023? SED parası Nisan ayı ne zaman yatacak?

SED parası yattığını nasıl öğrenebilirim? SED yardımı ne kadar 2023? SED parası Nisan ayı ne zaman yatacak?

SED parası alan vatandaşlar, bu konuya dair araştırmalara başladı. Nisan ayı SED parası yattı mı, ne zaman yatacak? İşte detaylar!



SED YARDIMI NEDİR?

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti; en genel anlamıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mahkeme kararı ile birlikte bakım altına alınmış ya da alınması muhtemel olan, maddi anlamda desteklenmedikleri zaman muhtaç duruma düşecek olan çocuklar için yapılan maddi yardıma denilmektedir. Bu yardıma çocuklarına bakmakta maddi olarak zorluk çeken aileler başvuru yapılıyor.

Düzenli olarak ödemesi yapılan SED yardımları; ailenin ekonomik durumu düzelene ya da çocuk kendine bakacak duruma gelene kadar bu yardım devam etmektedir.

SED PARASI YATTIĞINI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

SED parasını almak için başvuru yapanlar isterlerse, ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayıp da başvuru sonuçlarını kolaylıkla öğrenebilirler.

SED YARDIMI NE KADAR 2023?

SED hizmetinde çocuk başına yapılmakta olan ekonomik destek tutarının ortalama olarak 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseldiği belirtilmişti.

SED YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

  • Haklarında mahkeme kararı olan bu nedenle de sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ama SED yardımı ile maddi anlamda desteklenirler ise aileleri ya da yakınları tarafından bakılabilecek olan çocuklar,
  • Haklarında hala bakım tedbir kararı alınmamış, SED yardımı ile birlikte desteklenmedikleri zaman ise muhtaç ve yoksul duruma gelecek, ama maddi destek gördüklerinde aileleri ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocuklar,
  • Sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılacak olan çocuklar arasından iş ve meslek kazanma kurslarına giden ya da iş ve meslek sahibi olmayı başaramadıkları zaman maddi yardım ile desteklenmediklerinde muhtaç ve yoksul duruma düşecek olan çocuklar için,
  • Deprem, yangın, sel gibi hallerde hem kendisine hem de çocuklarına bakamayan velilerin çocuklarına verilmektedir.

SED PARASI NİSAN AYI NE ZAMAN YATACAK?

Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihe dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapacak. Ödemelerin nisan ayının 15'i itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı düşünülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön