30 / 04 / 2024

Şehir hastaneleri gayrimenkullere değer katıyor!

Şehir hastaneleri gayrimenkullere değer katıyor!

Ankara toplam yatırım tutarı 20 milyar doları bulacak olan ve 60 bin yatağa ulaşacak kamu özel ortaklığıyla yapılacak şehir hastaneleri, gayrimenkul sektörüne de ivme kazandırıyor...



ANKARA toplam yatırım tutarı 20 milyar doları bulacak olan ve 60 bin yatağa ulaşacak kamu özel ortaklığıyla yapılacak şehir hastaneleri, gayrimenkul sektörüne de ivme kazandırıyor. Özellikle İstanbul ve  Ankara  gibi Kayseri, Manisa, Konya'da da şehir hastanelerinin yapılacağı bölgelerde emlak fiyatları değer kazandığı belirtiliyor. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın; Sovereign Wealth Fund Institute (SWF) ile birlikte, İstanbul'da düzenlediği ve 30 ülkeden fon yöneticilerinin katıldığı "Türkiye Yatırım Zirvesi" geçen hafta yapıldı. Zirveye katılan yabancı yatırımcılar yaklaşık 7 trilyon dolarlık fon yönetim büyüklüğüne sahip. Bunların 1.5 trilyon dolarlık doğrudan yatırım pastasından aldıkları pay ise 200 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. 


Zirveye panelist olarak katılan ve aynı zamanda şehir hastaneleri modelinin ilk yapımcısı olan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, projelerin olumlu katkısının gayrimenkulle sınırlı olmadığını bildirdi. Kamunun tecrübesi ve özel sektörün dinamizmiyle yapılacak projelerin, yatırımların bulundukları illerde konut ve karma projelere ivme kazandırdığını belirten Arslan, mevcut hastanelerin konum itibariyle şehirlerin en kupon bölgelerinde olduğunu, şehir hastanelerinin yapımıyla taşınacak hastanelerin bölgelerinde de ciddi bir gayrimenkul yatırım fırsatı doğurduğunu anlattı. 



Dünya Gazetesi 


Geri Dön