07 / 05 / 2024

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Son günlerde şeker fiyatlarına gelen zamlar gündemden düşmüyor. Yapılan son zamların ardından şeker fiyatları 800 TL'ye kadar yükseldi. Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi...



Ticaret Bakanlığı'ndan şeker açıklaması geldi ve harekete geçildiği bildirildi. Bakanlık şekerde adil rekabeti bozan faaliyetler olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususları işleme alarak, şeker fabrikaları nezdinde incelemeler yapılacağını açıklado. 

Ticaret Bakanlığı tarafından son dönemde fiyatı yüzde 170 artan temel gıda ürünü şekerin stoklanması ve rekabetin bozulmasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların temel gıda ürünleri arasında yer alan şekerde adil rekabeti bozan faaliyetlerin olduğuna dair son dönemde kamuoyuna yansıyan hususların işleme alınarak, şeker fabrikaları nezdinde Ticaret Bakanlığı tarafından incelemeler yapıldığı ifade ederek, “Ticaret Bakanlığı olarak hem düzgün iş yapan tacir ve esnafımızı hem de tüketicimizi korumak için serbest piyasa koşulları içinde bütün tedbirleri kararlılıkla almaya devam etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.
 
Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; pandemi sonrası bozulan üretim dengelerinden en fazla etkilenen sektörlerin başında şeker geliyor. Dünyanın en büyük şeker üreticisi konumundaki Brezilya'da meydana iklim olayları üretimi oldukça olumsuz etkiledi. 

Şeker fabrikalarına zam denetlemesi!

Dünyanın en büyük ikinci şeker ihracatçısı konumundaki Tayland'da ise yaşanan üretim düşüşü de fiyatların yükselmesine neden oldu. Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaş ise hem ticaretin hem de birçok yerde üretimin durmasına sebep oldu. 

Türkiye, Rusya, Fransa, Almanya, ABD'nin ardından pancar şekeri üretiminde dünyada 5'inci sırada yer alıyor. Dünya genelinde kamış ve pancardan şeker üreten ülkeler arasında ise Türkiye 13'üncü sırada.

Tarım Kredi Kooperatifi Mart 2022 şeker fiyatları listesi!

Şeker fiyatları 290 liradan 700 liraya yükseldi!

Şeker fiyatlarına rekor zam! Şeker fiyatları neden yükseliyor? İşte Carrefour, A101, Migros fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön