07 / 05 / 2024

Sektör alarmda resesyon sinyali veriyor

Sektör alarmda resesyon sinyali veriyor

Ekonominin en önemli ölçeklerinden biri bakır diğeri ise kereste. Bakır fiyatlarındaki son düşüş ekonomik durgunluğun bir göstergesi olarak kabul edilirken, bir diğer gösterge olan kerestenin fiyatındaki düşüş de ekonomide tehlike çanlarının çaldığının alarmını veriyor. 



Fiyatlar, ev tadilatlarıyla ve inşaatlarındaki artışlara yanıt olarak Nisan 2021'de 1.000 board feet başına ortalama bin 700 dolarla zirveye ulaşmıştı. Ancak yükselen faiz oranları nedeniyle ekonomiyi ele geçirdiği için fiyatlar yaz boyunca düşüş eğilimine girdi. 

ABD’de danışmanlık firması Forest Economic Advisors (FEA) insanların evleri dışındaki faaliyetlere göre dönmesi ve faizlerdeki artış nedeniyle kereste fiyatlarının önümüzdeki yıl boyunca da düşmeye devam edeceği tahmininde bulunuyor. Ancak resesyonun çok derin olmasını beklemeyen kuruluş, daralmanın sınırlı olacağı görüşünde. FEA, kereste talebindeki resesyonun 2023'e kadar sürmesini bekliyor, ancak uygun fiyatlı konutlara yönelik yoğun talep nedeniyle sonrasında da bir canlanma beklenebileceğini söylüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön