27 / 04 / 2024

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Tele1 canlı yayınında TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını yorumladı ve hükümeti eleştirdi.



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Selçuk Geçer, TÜİK’in kamuoyu ile paylaştığı verilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını savunan Geçer, şu ifadeleri kullandı:

"Kusura bakmayın ben ne yüzde 80’lere, ne yüzde 200’lere, ne yüzde 300’lere inanıyorum. Son 1 sene içerisinde yüzde 400’lük bir enflasyon var. 4 madde söyleyeceğim sadece.

Domates. Yaz geldi, mevsimsel etkilerde iyileşme olmasını bekliyorduk ama olmadı. Çünkü tarım girdi fiyatlarına bakıyorsunuz her geçen gün artıyor. Bu yüzden domates fiyatlarının ucuzlamayacağı belliydi. Geçen yıl 5 liraymış, şu an 17.5 TL. Yüzde 350’lik bir artış var.

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Benzine bakıyoruz; 7 liradan 22.5 liraya gelmiş. Neredeyse yüzde 350-400’lük bir artış. Konut fiyatlarında 500 bin TL’lik ev 2 milyon TL’ye gelmiş. Yüzde 400’e tekabül ediyor. Ekmek fiyatına bakıyorum geçen yıl 1 lira 25 kuruş, bu sene 5 lira. Burada da yüzde 400’ü görüyoruz. İddia ediyorum bütün ürünlerde böyle."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön