10 / 05 / 2024

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Tele1 canlı yayınında TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını yorumladı ve hükümeti eleştirdi.



"O zaman nasıl oluyor da yüzde 80-90’lık enflasyon görünüyor? ENAG da yanılıyor bu arada. Onlar da ‘Biz TÜİK verilerini kullanmak zorundayız. Dolayısıyla tabii ki bu rakam çıkacak. Eğer ki gerçek anlamda zorunlu ihtiyaçlarımızı bir sepete koysak bunun çok üzerine çıkar’ diyor.

Ona ragmen yüzde 176 çıkıyor. Arada dev bir fark var. Bir tarafta 79 diğer tarafta 176. 100 puan neredeyse. Hiçbir ülkede böyle bir enflasyon yok.

Türkiye’deki yoksulluk sınırı geçen yıl 5 bin TL imiş bugün 22 bin 500 TL olmuş. Bu da mı yalan? Neresinden tutacağız hocam bunun? Nasıl oluyor da enflasyon TÜİK’in söylediği gibi yüzde 79 oluyor."

Selçuk Geçer gerçek enflasyon rakamlarını açıkladı!

Editörün Notu: Bu haber 3 Ağustos 2022, saat 18.52'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 20 kuruş, altının gramı ise bin 21 TL değerindedir.

Asgari ücrete bir yılda 3. zam! Erdoğan açıkladı!

Ve İslam Memiş gram altının göreceği pik seviyeyi açıkladı!

Emekliler bu habere dikkat! İşte 7 bin 500 TL promosyon kazanma fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön