14 / 05 / 2024

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?

Senenin başlarında yükselişe geçen ve araç sahiplerinden, üreticilere kadar hemen her kesimin cebini yakan petrol fiyatları 2023 yılında düşecek mi, artacak mı?..



Petrolde fiyatların yılın ikinci yarısındaki gerilemesini hızlandırmasındaki en önemli sebep, elbette büyük ekonomilerdeki resesyon işaretlerinin artmasıydı. Ayrıca söz konusu dönemde,  Batılı ülkelerdeki durgunluk belirtilerine bir de Çin’in Covid-19 tedbirleri nedeniyle üretim kısıntıları yaşaması bu emtianın kan kaybında önemli faktör oldu.

DÜŞÜŞ, 2023 YILINDA DA SÜRECEK Mİ?

Peki, petrolde 2023 için öngörüler neler? Petrol fiyatlarındaki düşüş 2023 yılında da sürecek mi?

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?

Analistler, 2023’ün ilk çeyreğinde de bahse konu durgunluğun sürmesini, dolayısıyla petrol fiyatlarının da buna bağlı artmasının beklenmediğini öngörürken, seninin son günlerini yaşadığımız bu hafta fiyatları 85 dolar yakınında ve yıllık bazda yaklaşık yüzde 9’luk prim söz konusu.

Diğer taraftan son verilere göre, Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,04 azalarak 4 milyon 203 bin 519 ton olarak açıklandı.

Akaryakıt fiyatları göreni şok etti! Benzin ve motorinde indirim var mı? BP, PO, Opet 27 Aralık 2022 fiyat listesi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön