18 / 05 / 2024

Senem Kılıç: İzmir'i marka kent yapacağız!

Senem Kılıç: İzmir'i marka kent yapacağız!

MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve ekonomist Senem Kılıç,"Milli üretim, milli marka, müli teknoloji, milli istihdam ve milli üniversite gibi dünya nezdinde bir markalaşan Türkiye ve İzmir yaratacağız" dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir  milletvekili adaylarının Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda konuşan MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı ve ekonomist Senem Kılıç, özel sektörün önünü açmak için katma değeri yüksek üretim yapüması gerektiğini söyledi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen'in de katıldığı toplantıda konuşan Kılıç, Türkiye'de en önemli sorunun özel sektörün döviz açığından kaynaklı sürekli cari açık vermesi olduğuna dikkat çekti. Açık vermeden katma değerli üretimin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Kılıç, "Büyürken fakirleşen bir ülkeyiz. Nedeni ise orta gelir tuzağı dediğimiz gruptur. Seçim beyannamemizde hepsine bir çözüm getiriyoruz" açıklamasını yaptı. 


"Meslek edindirme sorunu" 

İzmir'de en büyük sorunun işsizlik ve meslek edindirme olduğunu söyleyen Kılıç, "Kobiler kilit nokta olarak karşımıza çıkıyor. Finansman sorunlarıyla cebelleşen kobiler, en ufak bir krizde bankalar geri çağıracak diye korkuyor. Markalaşmak alanında en önemli yatırımı teknoloji alanına yapmalıyız. Üniversite açmada ilk sıralardayız, fakat diplomalı işsiz yaratıyoruz. Ekonomideki sorunların farkındayız ve canla başla kentimiz ve ülkemiz adma çalışacağız. MHP sektörler arası işbirliği ve birleşmeyi hedefliyor. Milli üretim, milli marka, müli teknoloji, milli istihdam ve milli üniversite gibi dünya nezdinde bir markalaşan Türkiye ve İzmir yaratacağız" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön