04 / 05 / 2024

SGK uzmanından şok açıklama: En düşük emekli maaşı 15 bin TL olmalı!

SGK uzmanından şok açıklama: En düşük emekli maaşı 15 bin TL olmalı!

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı 2024 Ocak zammında. Ancak SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin ocak ayında zam alamayacağını belirtiyor. Erdursun, her emeklinin maaşında iyileştirme olmayacağını söylüyor.



Emeklilerin gözü kulağı Ocak 2024 zammına çevrildi. Emekliler bu kapsamda ne kadar zam alacaklarını merakla sorguluyor. Bazı SGK Uzmanları en düşük emekli maaşı için 10 bin TL'yi işaret ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise ocak zammından bazı emeklilerin faydalanamayacağına dikkat çekiyor. Ayrıca SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması gerektiğini de söylüyor.

2024 Ocak ayında milyonlarca emeklinin beklediği emekli zammı ile ilgili SGK Uzmanı Özgür Erdursun, kötü haberi duyurdu. Halktv'de yer alan detaylara göre Erdursun, Gazeteci Özlem Gürses’in youtube kanalına konuk oldu. Milyonlarca emekli ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Erdursun, Ocak ayında yapılması beklenen emekli zammı ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

SGK uzmanından şok açıklama: En düşük emekli maaşı 15 bin TL olmalı!

"EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15 BİN TL OLMALI"

Emeklilerin aslında gerçekten alması gereken aylıkları alması gerektiğine vurgu yapan Özgür Erdursun, emekli aylığı hesaplama sisteminin değiştiğini söyledi. Erdursun, "2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplama sistemi ile beraber büyümeden payda yüzde 30’lara düşürüldü yüzde 70’i kesildi" diye ifade etti.

Erdursun, “Bunlarla beraber emeklilerin zaten en düşük alması gereken emekli aylığı şuan da 15 bin Türk Lirası civarında olması gerekiyordu" dedi.

"Emekli aylığı hesaplama sistemiyle beraber 7 bin 500 liraya kadar düşmüş o da gerçek aylıklar daha düşük de 7 bin 500 TL’ye tamamlanıyor" diye ifade den Erdursun, "Bu durumda emeklilerin her ay almadıkları 7 bin 500 Türk Lirası var. Onu daha çok talep etmeleri gerekirken tek seferlik 5 bin Türk Lirası çok da önemli değil diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Erdursun, “En düşük emekli aylığı primlerle birlikte 4 bin 500 Türk Lirası, 5 bin lira civarında. İnsanlar 7 bin 500 lira alıyor O aylık 7 bin 500 liraya tamamlanıyor” şeklinde belirtti.

SGK uzmanından şok açıklama: En düşük emekli maaşı 15 bin TL olmalı!

BİRÇOK EMEKLİ OCAKTA ZAM ALMAYACAK

Emekliye kötü haber veren Erdursun, "Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yaklaşık yüzde 40 enflasyon farkı verilecek, Emekli Sandığı emeklilerine de yaklaşık yüzde 49 enflasyon farkı artı toplu sözleşme farkı verilecek.

Diyelim ki SSK ve Bağ-Kur’da kendi kök aylığı 5 bin lira. Bu 5 bin liraya yüzde 40 artış olsa 5 bin lirası 7 bin liraya çıkar. 7 bin 500 lira almaya devam eder” dedi.

Erdursun birçok kişinin ocak ayında zam almayacağına vurgu yaptı. Erdursun, “Tüm emekliler ocak ayını bekliyor. Ne olacağını göreceğiz Türkiye’de ilk defa uygulanacak farklı bir durum olabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

Dolar zengini ilimiz belli oldu! Yüzde 48,9 oranla ilk sırada geliyor! Görenler şok olacak!

Kasım 2023 paraları için geri sayım başladı! E-Devlet'ten başvuranın hesabına 5 bin 97 TL yatırılacak!


Geri Dön