18 / 05 / 2024

SGK'da birikmiş paranız olabilir! Bayram öncesi ibanlara tam 40 bin TL yatıyor!

SGK'da birikmiş paranız olabilir! Bayram öncesi ibanlara tam 40 bin TL yatıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), şartları taşıyan kişilere toplu para ödemesi yapmaya başladı. Bu kapsamda, SGK'ya kayıtlı olan ve belirli şartları sağlayan vatandaşlara 40.000 TL toplu nakit para ödemesi yapılacak.



SGK da birikmiş paranız olabilir! Bayram öncesi ibanlara tam 40 bin TL yatıyor!

Biriken paralar hesap numaralarına aktarılabiliyor

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) biriken paranızı banka hesabınıza aktarabilmek için kontrol işlemlerini tamamlamanız gerekiyor. Emeklilik hakkını elde edemeyen kişilerin sigorta primi ödemeleri SGK'da birikiyor ve emeklilik yaşı geldiğinde toplu olarak geri alınabiliyor. Pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu uygulama sayesinde bayram öncesinde biraz da olsa rahatlayabilir.

SGK tarafından yapılan açıklamada da vurgulandığı gibi, birikmiş paraların zamanında talep edilmesi önem taşıyor. Çünkü zamanında talep edilmeyen paralar silinebiliyor. Bu nedenle, vatandaşların e-devlet kapısı üzerinden kontrol işlemlerini yaparak, birikmiş paralarını talep etmeleri gerekiyor. Talep formunda IBAN numarası belirtmeleri durumunda, SGK'da biriken paranın hesaplarına geçirilmesi sağlanacak.

Emekli olamayanlar ya da SGK'da biriken parası olduğunu düşünen herkes, talep formu oluşturarak haklarını alabilirler.

SGK’dan bayram öncesi flaş açıklama! EYT’den emekli olamayanların hesabına para yatacak!

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

SGK'dan açıklama geldi! Bu tarihte işe başlayanlar 44 yaşında emekli olabiliyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön