16 / 05 / 2024

Sigorta girişi olanlara müjde! SGK’dan 29 bin TL para yardımı! İşte tek gereken!

Sigorta girişi olanlara müjde! SGK’dan 29 bin TL para yardımı! İşte tek gereken!

Sosyal Güvenlik Kurumu, pek çok vatandaşı sevindiren bir haberi duyurdu. Sigorta girişi olanlara 29 bin TL para yardımında bulunulacak. İşte detaylar!



TEK DİLEKÇE YETERLİ!

SGK'nın destek ödemeleri, sosyal güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için düzenlenmiştir. Son yıllarda ise artan destek ödemeleri ile birlikte, vatandaşlara maddi anlamda önemli bir destek imkanında bulunuluyor. Bu ödemeleri alabilmek için ise belirli kriterlere uyulması gerekiyor. SGK, sigorta girişi olan vatandaşlar için gerçekleştirdiği destek programları ile bir kez daha önemli bir adımlar atıldı. SGK'nın sağlayacağı bu büyük destek ödemesi için dilekçe ile başvurmak yeterli olacaktır. Sigorta girişi olan kişiler, dilekçe ile başvuruda bulunarak 29.000 TL'ye kadar para yardımından yararlanabilecekler.

Bilhassa son zamanlarda asgari ücret zammından sonra yapılan destek ödemelerinde artış meydana gelmiştir. Bu destek ödemeleri, çalışanların maddi bağlamda desteklenmesini hedefliyor. Ödeme tutarları, sigortalının kazancı ve sigortalılık süresi gibi nedenler bağlı olarak belirlenmiştir.

SGK'nın desteği aynı zamanda doğum yapan anneleri de içine alıyor. Çalışan annelere doğum izin parası olarak ödeme yapılıyor. 112 günlük süreyi kapsayan doğum izni süresi boyunca da annelere devlet tarafından destek sağlanıyor. Doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda da 16 haftalık izin hakkını elde eden anneler, bu süre boyunca doğum izin parası alabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön