02 / 05 / 2024

Soğukta ucuza ısınmanın tek yolu ısı yalıtımı!

Soğukta ucuza ısınmanın tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı




XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. Özellikle dondurucu soğuklar yaşanan şu günlerde vatandaşın ısınabilmek için çok yüksek enerji maliyeti ile karşı karşıya geleceğini belirten Eruslu, "Türkiye'nin enerji talebi 2014'te yüzde 4 arttı. 2015'de yaşanan bu soğuklarla talebin daha da çok artacağını görüyoruz. Bu noktada enerji maliyetlerini düşürmenin ve cari açığı azaltabilmenin tek koşulu yalıtım sisteminin yangınlaştırılması. 

Şu anda Türkiye'de 16 milyon bina yalıtımsız. Bu binalar ısınabilmek için iki kat daha fazla harcama yapıyor. Yılda 10 milyar dolar enerji harcaması yalnızca bu yalıtımsız binaların kullandığı fazla enerjiden kaynaklanıyor" dedi.



Son Saat


Geri Dön