13 / 05 / 2024

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası rezervleri geriledi! 

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası rezervleri geriledi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri açıklandı. Rapore göre Merkez Bankası rezervleri geriledi! 



MERKEZ BANKASI REZERVLERİ DÜŞÜYOR!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası rezervleri geriledi! 
BANKACILIK SEKTÖRÜ KREDİ HACMİ 8,9 TRİLYON OLDU!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 111 milyar 907 milyon lira artış kaydederek,  8 trilyon 889 milyar 16 milyon liraya çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre sektörün kredi hacmi 28 Nisandan itibaren 111 milyar 907 milyon lira artış kaydetti.

Son dakika gelişmesi! Merkez Bankası rezervleri geriledi! 

Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 8 trilyon 777 milyar 109 milyon TL'den 8 trilyon 777 milyar 889 milyon TL oldu.

Bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil), geçen hafta 81 milyar 27 milyon lira arttı. Söz konusu haftada yüzde 0,79 artan bankacılık sektörü toplam mevduatı, 10 trilyon 347 milyar 362 milyon liraya çıktı.

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön