29 / 04 / 2024

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm kanun teklifi Meclis'te!

SON DAKİKA: Kentsel dönüşüm kanun teklifi Meclis'te!

Son dakika gelen haberlere göre, "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi", Meclis Başkanlığına sunuldu. İşte detaylar...



"Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi", Meclis Başkanlığına sunuldu.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi", TBMM Başkanlığına sunuldu.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifle ilgili açıklamalarda bulundu.

Güler, "Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni arz edeceğiz." ifadesini kullandı.

Güler, Kentsel Yenileme Genel Müdürlüğünün bir başkanlık düzeyine çıkartıldığını belirtti.

Güler, "Riskli yapıları bir an önce yargısal süreçten hızlı neticelendirerek zararın daha aza indirilmesine çalışıyoruz." dedi.

Öte yandan teklifte, afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamalarını yürütecek olan ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığıyla ilgili düzenlemeler bulunacak.

Mevcut yasaya göre, kentsel dönüşüm kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor. Teklif, bu oranın salt çoğunluğa düşürülmesini öngörüyor. Böylece kat maliklerinin yarısından bir fazlasının oyu ile karar alınabilecek.

Kentsel dönüşümde hızlı sonuç alınması amacıyla hazırlanan kanun teklifinde, Tebligat Kanunu'ndan kaynaklı gecikmeleri engelleyecek düzenlemeler de yer alacak.

Ayrıca teklif, mahkeme süreçlerinin kısaltılmasına, bilirkişi sürelerinin düşürülmesine ilişkin düzenlemeleri kapsayacak.

Çelebi Nova'da son 4 konut! Hemen anahtar teslim fırsatı! 

Diamond Mall açıldı! Limak, Kuzey Makedonya’ya yeni AVM!

Şengözler İmza konut projesi satışta! Yeni proje!


Geri Dön