18 / 05 / 2024

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

Tüm otomobiller için bu yıl sonuna kadar bir kereye mahsus olmak üzere  mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.



Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), mevcut trafiğe kayıtlı araçlar ve yeni tescil edilecek araçlar için iki katına çıkarıldı.

YÜZDE 61.5 OLARAK BELİRLENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, motorlu taşıtlar vergisinde geçen sene sonunda yüzde 50 indirim yetkisini kullanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında MTV zammının 2023 yılında yüzde 61.5 olarak uygulanacağı belirtmişti.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ NE DEMEK?

Motorlu taşıtlar vergisi, Karayolları Trafik Kanunu'na göre trafik şube ya da bürolarına kayıt ve tescil edilmiş bulunan motorlu kara taşıtları; Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş olan helikopterler ve uçak, liman ya da belediye siciline kayıt ve tescil edilmiş olan motorlu deniz taşıtlarının tabi olduğu vergilendirmedir.

Son Dakika: Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı!

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILACAK?

İnteraktif Vergi Dairesi (http://ivd.gib.gov.tr/) ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” bölümünde bulunan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; TC Kimlik Numarası, plaka ile  “Sahiplik Belge Tarihi” ya da “Tescil Tarihi” bilgilerinden birini girerek MTV borçlarını görüntüleyerek ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;

İnteraktif Vergi Dairesinden veya mobil uygulamasından (Google Play, Huawei AppGallery, App Store) 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka hesabından havale yöntemi, banka kartı/kredi kartı, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,
Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,
Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,
PTT şubelerine yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden gerçekleştirilecek ödemelerde herhangi bir mağduriyetin meydana gelmemesi için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi yahut bankaların resmi internet adresleri girilerek giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekmekiyor.

500 bin TL'ye yükselen özel okullara talep patlaması yaşanıyor! Artan fiyatlar engel olamadı!

TEİS Genel Başkanı: Yurt dışından ilaç gelmesi artık hayal oldu!

İhracatta aslan payı İstanbul'un!


Geri Dön